Latvijā līst un puteņo; braukšana daudzviet apgrūtināta

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ceturtdienas rītā Latvijā turpinās nokrišņi, visstiprākie tie ir Kurzemē un Vidzemes rietumu pusē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Visvairāk nokrišņu - Kurzemē un Vidzemē

Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumu daļā spēcīgi nokrišņi turpinās ilgstoši. Piemēram, Liepājā periodā no plkst. 20 trešdienas vakarā līdz plkst. 5 ceturtdienas rītā lietus daudzums pārsniedza 15 milimetru jeb vairāk nekā trešdaļu no mēneša normas, bet Rīgā nokrišņu bijis maz - 30 reižu mazāk nekā Liepājā. Salīdzinoši maz nokrišņu līdz šim bijis arī valsts austrumos un Zemgalē.

Iedzīvotāji ziņo, ka vietām Kurzemē applūduši pagalmi un atsevišķas zemākas vietas, līdzīga situācija iespējama arī dažviet Vidzemē. Spēcīgais lietus un vējš strauji kausē sniegu, bet sasalušajā zemē ūdens nevar iesūkties.

Ceturtdienas rītā lietus daudzviet pārgājis stiprā slapjā sniegā un putenī. Dienvidrietumu vējš brāzmās pūš līdz 12-18 metriem sekundē, naktī Liepājas un Ventspils pilsētā reģistrētas brāzmas līdz 20 m/s, Dienvidkurzemes krastā vējš bija vēl nedaudz stiprāks.

Gaiss iesilis līdz +3 grādiem

Spēcīgais vējš un nokrišņi pagaidām nav izraisījuši vērā ņemamus elektroapgādes traucējumus, liecina «Latvenergo» elektroapgādes atslēgumu karte.

Gaisa temperatūra visā Latvijā ir 0..+3 grādi.

Rīgā apmācies, lietains un vējains laiks, iespējams arī slapjš sniegs. Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūš līdz 14 m/s, gaisa temperatūra +2..+3 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien bija +1..+3 grādi, Kolkā 22.februāra vakarā reģistrēti +4 grādi.

Ceļi ir sniegoti un slideni

Ceturtdienas rītā Kurzemi pārņēmis slapja sniega putenis, tādēļ ceļi daudzviet ir sniegoti un slideni, pasliktinājusies redzamība, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» sniegtā informācija.

Apledojuši ceļi ir arī vietām Vidzemē, arī šeit lietus vietām pāriet stiprā sniegā, tādēļ braukšanas apstākļi tuvākajās stundās pasliktināsies, prognozē sinoptiķi.

Latgalē un Zemgalē, kā arī Rīgas apkaimē braukšana pa galvenajiem un reģionālajiem ceļiem pārsvarā ir apmierinoša, ceļi slapji. Apgrūtināta braukšana sniegputeņa un apledojuma dēļ iespējama Zemgales rietumos un Latgales ziemeļos.

Ceturtdien braukšanas apstākļi būs mainīgi, slideni ceļi dienas otrajā pusē iespējami galvenokārt tikai Latgalē un Vidzemē, prognozē sinoptiķi

«Latvijas Valsts ceļi» aicina izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas režīmu un ņemt vērā, ka uzturēšanas klases un atbilstoši tām nodrošinātie braukšanas apstākļi dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu