Nokrišņu daudzums Ventspilī sasniedzis 85% no mēneša normas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kopš trešdienas ļoti daudz nokrišņu bijis Kurzemē un vietām Vidzemē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Līdz ceturtdienas rītam lielākais nokrišņu daudzums izmērīts Ventspilī - 34 milimetri (mm) jeb 85 procenti no mēneša normas. Kolkā un Liepājā nokrišņu daudzums sasniedza 24 mm jeb 60 procentu no februāra normas, bet Rucavā pagājušajā naktī vien nolija 23 mm.

Stendē, Priekuļos, Rūjienā un Valkā nokrišņu daudzums pēdējās diennakts laikā sasniedzis 14-16 mm. Krietni mazāk nokrišņu bijis valsts austrumos un Zemgalē, kā arī Rīgā. Nokrišņu daudzums galvaspilsētā pēdējā diennaktī bija tikai 3 mm.

Sniega sega visā valstī kļuvusi plānāka, Liepājā sniegs gandrīz nokusis, bet Ventspils ostā sniega segas biezums pēdējā diennaktī sarucis no 7 līdz 3 cm, Stendē - no 15 līdz 10 cm, Mērsragā - no 11 līdz 6 cm, Dobelē - no 18 līdz 11 cm, Skrīveros - no 21 līdz 12 cm, Priekuļos - no 22 līdz 13 cm, Rūjienā - no 21 līdz 16 cm, Valkā - no 23 līdz 16 cm, Rīgā - no 18 līdz 15 cm. Alūksnē ir vidēji 29 cm dziļš sniegs, valsts lielākajā daļā sniegs zemi sedz 5-20 cm biezumā.

Dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās valsts lielākajā daļā sasniedza 13-18 metru sekundē, Liepājas un Ventspils pilsētā reģistrētas brāzmas līdz 20 metriem sekundē (m/s).

Ceturtdien Latvijā palaikam turpinās līt un snigt, visvairāk nokrišņu būs valsts austrumu pusē, prognozē sinoptiķi. Turpināsies atsevišķu zemāku vietu applūšana.

Dienvidrietumu vējš, sākot no valsts rietumiem, pāries ziemeļrietumu vējā. Kurzemē gaidāmas brāzmas līdz 17-21 m/s, Dienvidkurzemes krastā - līdz 24 m/s. Pēcpusdienā un vakarpusē arī valsts centrālajā daļā, vējam iegriežoties no ziemeļrietumiem, gaidāmas brāzmas līdz 17-21 m/s. Vējš norims naktī uz piektdienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu