Naktī bijis 11 grādu sals un ziemeļblāzma; gaidāms putenis (16)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

emākā gaisa temperatūra pagājušajā naktī reģistrēta Kurzemes vidienē un Zemgales rietumos, kur gaiss zem skaidrām debesīm atdzisa līdz -11 grādiem, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Turklāt pirmdienas vakarā ap plkst.21 valsts rietumu pusē bija vērojama neliela ziemeļblāzma, liecina vairāku aculiecinieku ziņojumi sociālajos tīklos. ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes sniegtā informācija apstiprina, ka pirmdienas vakarā bija ziemeļblāzma, kuru izraisīja īslaicīga magnētiskā vētra. Pārējā Latvijā mākoņu sega neļāva saskatīt kāvus, un otrdienas rītā gandrīz visu Latviju klāj mākoņi, bet nokrišņu nav.

Gaisa temperatūra patlaban ir -4..-9 grādi, jūras piekrastē tā paaugstinājusies līdz -2..-3 grādiem. Iegriezies lēns dienvidu vējš, Kurzemē un Rīgas līča piekrastē tas kļuvis mērens un turpina pakāpeniski pieņemties spēkā.

Rīgā apmācies laiks, pūš dienvidu vējš 3-5 metri sekundē, gaisa temperatūra -5 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -4,3 grādiem Alūksnē līdz +2,3 grādiem Pāvilostā.

Otrdien gaidāms sniegputenis, Kurzemē tas jau sācies

Otrdien visu Latviju no rietumiem šķērsos nokrišņu zona, Kurzemes rietumos jau sācis snigt un puteņot, bet Latgalē stiprākā snigšana gaidāma tikai vakarā, brīdina sinoptiķi.

Vidzemē un Zemgalē spēcīgākais sniegputenis gaidāms pēcpusdienā. Tā laikā pasliktināsies redzamība, uzsnigs pieci seši centimetri sniega un uz ceļiem veidosies sniega sanesumi.

Kurzemē sniegs pāries nelielā lietū. Vakarpusē Rietumlatvijā sabiezēs migla, redzamība vietām pasliktināsies līdz 200 metriem.

Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 10-15 metriem sekundē, nedaudz stiprākas brāzmas skars Kurzemes rietumkrastu, bet pievakarē Kurzemē iegriezīsies neliels rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz 0..-4 grādiem, Kurzemē - līdz +1..+3 grādiem.

Rīgā galvenokārt pēcpusdienā stipri snigs un puteņos, dienvidu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē. Pēc sniegputeņa gaisa temperatūra vakarā paaugstināsies līdz 0..+1 grādam.

No Skandināvijas uz Latviju izplešas zema spiediena ieplaka ar atmosfēras frontēm, kas nes sniegputeni.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu