Sniega sega valsts lielākajā daļā pieaugusi par 1-6 cm

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēc otrdienas sniegputeņa sniega segas biezums valsts lielākajā daļā palielinājies par 1-6 centimetriem (cm), un Alūksnē zemi sedz vidēji 41 cm dziļš sniegs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra trešdienas rītā veiktie mērījumi.

Tā ir šīs ziemas biezākā sniega sega Latvijā. Savukārt Kurzemē sniega sega pagājušajā diennaktī nedaudz sarukusi, vietām jūras piekrastē sniegs nokusis.

Jau ziņots, ka otrdien Rīgā uzsniga 10 cm sniega. Nakts gaitā sniega sega saruka par vienu centimetru, un kalendārās ziemas pēdējā dienā galvaspilsētu sedz vidēji 17 cm bieza sniega kārta.

Liepājas un Ventspils novērojumu stacijas apkaimē sniegs praktiski nokusis, bet Kolkā, Dobelē un Mērsragā vēl palikusi vidēji 1-3 cm plāna sniega kārtiņa. Stendē ir 5 cm, Daugavpilī - 10 cm, Skrīveros - 14 cm, Skultē - 16 cm, Priekuļos un Valkā - 19 cm, Rūjienā - 21 cm, Zosēnos - 29 cm sniega.

Pērn februāra pēdējā dienā sniega segas biezums Latvijā bija no 2 cm jūras piekrastē līdz 46 cm Alūksnē, bet 2010.gada kalendārā ziema valsts lielākajā daļā noslēdzās ar 30-50 cm dziļu sniega kārtu.

Tuvākajās diennaktīs sniega krājumi siltā un mitrā laika ietekmē saruks, prognozē sinoptiķi. Jau ziņots, ka ziema tuvākajā laikā vēl nebeigsies - šīs nedēļas nogalē Latvijā ar brāzmainu ziemeļrietumu vēju atsāks ieplūst vēsāks gaiss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu