Viesuļvētrās ASV vidējos rietumos vismaz 11 bojāgājušie

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV vidējo rietumu štatos trešdien plosījās viesuļvētras, prasot vismaz 11 cilvēku dzīvības un nodarot plašus postījumus.

Teritorijā no Nebraskas līdz Kentuki sagrauti mājokļi un veikali, automašīnas iemestas ezeros un milzu koki izrauti no zemes.

Vējš līdz 75 metriem sekundē

Vissmagāk cietušajā Ilinoisas štata Harisbergas pilsētā gāja bojā vismaz seši cilvēki un tika ievainoti vairāk nekā 100. Vētra, kuras vēju stiprums sasniedza līdz 75 metriem sekundē, nopostīja vai sabojāja ap 300 mājokļu un 25 uzņēmumus, sagrāva lielveikalu un noplēsa sienu vietējai slimnīcai.

Glābēji Harisbergā pārmeklēja gruvešus, meklējot izdzīvojušos, bet ugunsdzēsēju priekšnieks Bils Samerss vēlā pēcpusdienā paziņoja, ka ir atrasti visi, par kuru pazušanu bez vēsts bija ziņots.

Viesuļvētrās Misūri štata dienvidos gāja bojā trīs cilvēki.

Vētrai šķērsojot Tenesī štata austrumu daļu, gāja bojā divi cilvēki. Ir aizdomas par vēl vienu bojāgājušo šajā štatā, bet viņš vēl nav atrasts.

Pērn viesuļvētrās gāja bojā 545 cilvēki

Nacionālais meteoroloģiskais dienests saņēma 30 ziņojumus par viesuļvētrām sešos štatos. Tās otrdien sāka plosīties Nebraskā un Kanzasā, bet pēc tam pārvietojās austrumu virzienā uz Misūri, Ilinoisu, Indianu un Kentuki. Stiprus negaisus piedzīvoja Alabama, Džordžija, Kentuki, Misisipi, Ziemeļkarolīna un Tenesī.

Šā gada janvārī ASV piemeklēja apmēram 95 viesuļvētras, kurās gāja bojā divi cilvēki.

2011.gadā ASV viesuļvētrās gāja bojā 545 cilvēki, kas bija lielākais bojāgājušo skaits vienā tornado sezonā kopš 1936.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu