Rīgā šobrīd +10, Mērsragā +12 grādi; strauji kļūs aukstāks (18)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Una/TVNET

Gaisa temperatūra Rīgā dienas vidū paaugstinājusies līdz +10 grādiem. Vēl nedaudz siltāks laiks ir vietām Zemgalē, Mērsragā reģistrēti pat +12 grādi, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Tā ir līdz šim augstākā gaisa temperatūra Latvijā un Rīgā šogad, pēdējo reizi desmit grādu siltums galvaspilsētā bija pērnā gada 27.decembrī, kad pūta vētrains vējš.

Pēcpusdienā līdz ar ziemeļrietumu vēja iegriešanos un pastiprināšanos gaisa temperatūra pazemināsies, un vakarā tā būs tuvu nullei, prognozē sinoptiķi.

Stiprākās vēja brāzmas - līdz 19 metriem sekundē - Rīgā gaidāmas otrdienas pievakarē. Dažviet valstī vēja ātrums brāzmās pēcpusdienā un vakarpusē var sasniegt nelielas vētras spēku - 21 metru sekundē. Naktī uz trešdienu vējš nedaudz pierims, bet trešdien dienas gaitā atkal brāzmās pastiprināsies līdz 17 metriem sekundē.

Viena magnētiskā vētra pierima, iespējama otra

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +3,3 grādiem Ainažos un +3,7 grādiem Skultē līdz +10 grādiem Dobelē un +10,3 grādiem Jelgavā; tā bija līdz šim siltākā 2012.gada diena.

Magnētiskā vētra, kas sākās pirmdien, pierima pirmdienas vakarā, liecina ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes (NOAA) sniegtā informācija. Līdz ar to ziemeļblāzma Latvijā bija pavisam vāja - vien zemu pie horizonta bija manāmas gaismas un nelieli stari.

Saistībā ar pagājušās nedēļas lielo Saules aktivitāti otrdien vēl iespējama magnētiskā vētra, turpmāk kosmiskie laikapstākļi būs pārsvarā mierīgi, prognozē NOAA speciālisti.

Rītdien Rīgā tikai +2 grādi

Gaisa temperatūra trešdien no rīta galvaspilsētā būs -1..-2 grādi, dienā gaidāmi tikai +2 grādi, lai gan spoži spīdēs saule. No ceturtdienas būs vairāk mākoņu un pamazām atgriezīsies siltāks gaiss, nedēļas nogalē gaisa temperatūra atkal varētu sasniegt +10 grādu, liecina pašreizējās prognozes.

Arī pirms gada 13.martā gaisa temperatūra Rīgā pirmo reizi pavasarī paaugstinājās līdz +10 grādiem, bet pirms diviem gadiem šajā laikā vēl valdīja ziema - 2010.gada marta vidū Rīgas lidostā vēl tika reģistrēts 18 grādu sals, sniega segas biezums 16.martā galvaspilsētā sasniedza 60 centimetru.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu