Vētra rimusies, bet saglabāsies dzestrs vējš (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flick.com/bakker

Trešdien Latvijā pūtīs dzestrs ziemeļu, ziemeļrietumu vējš - tā ātrums brāzmās pastiprināsies līdz 12-17 metriem sekundē. Šorīt visā Latvijā ir skaidrs laiks. Gaisa temperatūra 0..-3 grādi, vien Kurzemes rietumu piekrastē ir +1..+2 grādi.

Spīdēs saule

Gaidāms daļēji mākoņains laiks, bez lieliem nokrišņiem, pārsvarā spīdēs saule. Gaisa temperatūra būs 0..+5 grādi.

Rīgā gaidāms sauss un saulains laiks, gaiss iesils līdz +2 grādiem, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 16 metriem sekundē.

Atmosfēras spiediens Latvijā pakāpeniski paaugstinās, jo laikapstākļus nosaka anticiklona austrumu mala.

Trešdienas rītā skaidrs laiks, gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā zem nulles

Trešdienas rītā visā Latvijā ir skaidrs laiks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija. Gaisa temperatūra 0..-3 grādi, vien Kurzemes rietumu piekrastē ir +1..+2 grādi.

Pūš mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš ar vidējo ātrumu 2-7 metri sekundē, brāzmās 6-11 m/s.

Rīgā skaidras debesis, gaisa temperatūra svārstās ap nulli un ziemeļrietumu vējš brāzmās pūš līdz 10 m/s.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +3,4 grādiem Ainažos līdz +12,5 grādiem Mērsragā, un tā bija augstākā Latvijā reģistrētā gaisa temperatūra kopš pērnā gada 31.oktobra.

Vēja dēļ paliek bez elektrības

Vēja ātrums brāzmās dienas otrajā pusē teju visā valstī īslaicīgi pastiprinājās līdz 17-22 m/s, Rūjienas novērojumu stacijā sasniedzot pat 23 m/s. Mierīgāks vējš bija valsts galējos dienvidrietumos - Liepājā un Pāvilostā vēja ātrums brāzmās nepārsniedza 13 m/s.

Vētras dēļ vairāki tūkstoši mājsaimniecību īslaicīgi palika bez elektrības, lielākie elektroapgādes traucējumi bija vēlā pēcpusdienā Vidzemē un vakarā Latgalē.

Bojājumi novērsti

Trešdienas rītā avārijas atslēgumi elektrolīnijās reģistrēti vairs tikai 58 vietās - salīdzinājumā ar vairāk nekā 500 bojājumiem otrdienas vakarā, liecina informācija «Latvenergo» elektroapgādes atslēgumu kartē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu