Šodien būs vētra un sniegputenis (35)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmdienas rītā daudzviet Latvijā - galvenokārt valsts centrālajā daļā - lija. Pa dienu un naktī uz otrdienu vējš daudzviet sasniegs vētras spēku, gaidāmi dažādi nokrišņi un sniegputenis.

Gaidāma vētra

Pirmdien, sākot no valsts rietumiem, Latvijā pastiprināsies rietumu vējš, tā ātrums brāzmās dienas gaitā un naktī uz otrdienu daudzviet sasniegs 20-25 metrus sekundē, brīdina sinoptiķi.

Kurzemē ļoti stiprs vējš gaidāms jau dienas pirmajā pusē,

citviet valstī - vēlāk. Lielākos postījumus vētra var nodarīt pirmdienas vakarā vai naktī uz otrdienu Vidzemē un Latgalē. Stiprākās vēja brāzmas vietām lauzīs kokus un pārraus elektrības vadus, bet bīstams ūdens līmeņa kāpums piekrastē nav gaidāms.

Uzspīdēs arī saule

Pirmdien starp mākoņiem uzspīdēs saule, brīžiem gaidāms lietus, krusa un slapjš sniegs, pievakarē vietām stiprs sniegputenis. Dažviet Vidzemē sniega vētra vakarā un naktī atnesīs piecus centimetrus sniega.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +3..+8 grādi, pirmdienas vakarā gaiss atdzisīs līdz +1..-2 grādiem un daudzviet apledos ceļi.

Rīgā - putenis

Rīgā uzspīdēs saule, brīžiem nedaudz līs,

vakarā palaikam gaidāms sniegputenis.

Iespējama arī krusa. Gaiss iesils līdz +7 grādiem, vakarā temperatūra svārstīsies ap nulli un ielas apledos. Rietumu, dienvidrietumu vējš dienā brāzmās pastiprināsies līdz 18 metriem sekundē. Iespējams, ka pirmdienas vakarā vai tuvākās nakts sākumā rietumu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās galvaspilsētā pārsniegs 20 metru sekundē.

Virs Baltijas jūras pastiprinās ciklons «Barbara», kas pamazām virzās tālāk uz austrumiem. «Barbara» Latvijai atnesīs gan stipri brāzmainus vējus, gan dažādus nokrišņus.

Rīts sākas ar lietavām

Pirmdienas rītā daudzviet Latvijā - galvenokārt valsts centrālajā daļā - līst, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Naktī valsti no rietumiem sāka šķērsot aukstā atmosfēras fronte, vispirms lietu atnesot Kurzemei, un fronte virzās tālāk uz austrumiem.

Nokrišņi vietām ir visai stipri.

Latvijā saglabājas pārsvarā apmācies, daudzviet dūmakains laiks, pēc lietus Kurzemē vietām sabiezējusi migla - redzamība samazinājusies līdz 500 metriem.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu vējš, aiz frontes vējš pamazām iegriežas no rietumiem un sāk pastiprināties. Gaisa temperatūra ir +2..+4 grādi.

Arī Rīgā apmācies

Rīgā apmācies un lietains laiks, mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pūš līdz septiņiem metriem sekundē, gaisa temperatūra +3 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +3,3 grādiem Ainažos līdz +7,4 grādiem Rīgā.

Eiropā silts laiks

Eiropas dienvidaustrumu puse svētdien baudīja vasarīgi siltu laiku, tostarp Baltkrievijas dienvidos gaisa temperatūra pakāpās līdz +20, Ukrainā - līdz +23 grādiem, bet Bosnijā un Hercegovinā, Bulgārijā, Horvātijā, Rumānijā un Serbijā gaiss daudzviet sasila līdz +24..+27 grādiem.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu