Sniega vētra visvairāk skars Vidzemi (25)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu visvairāk snigs un puteņos Vidzemē. Lielākie vēja postījumi gaidāmi Vidzemē un Latgalē, prognozē sinoptiķi.

Vējš sasniegs 19-24 metrus sekundē

Rietumu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās valsts lielākajā daļā sasniegs 19-24 metrus sekundē. Kurzemē un Zemgalē vējš naktī nedaudz pierims, bet Latvijas austrumos brāzmas līdz 20 metriem sekundē gaidāmas vēl arī otrdien dienas laikā.

Kurzemē un Zemgalē debesis naktī skaidrosies, dienā - apmāksies un nedaudz līs. Latgalē un Vidzemē pēc sniegputeņa, kas visvairāk skars valsts ziemeļaustrumu novadus, saule mīsies ar mākoņiem un dienas laikā nokrišņu pārsvarā nebūs.

Ceļi daudzviet būs apledojuši

Gaisa temperatūra pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu būs +2..-3 grādi, ceļi daudzviet būs apledojuši. Astronomiskā pavasara pirmajā dienā gaiss iesils līdz +2..+7 grādiem.

Rīgā līdz nakts sākumam brīžiem vēl iespējams sniegs, 20.marta dienas pirmā puse būs saulaina, vēlāk debesis apmāksies un gaidāms neliels lietus. Rietumu vēja ātrums brāzmās pirmdienas vakarā un tuvākās nakts sākumā var sasniegt 22 metrus sekundē, vēlāk tas nedaudz pierims, otrdienas pēcpusdienā jau iegriezīsies neliels dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies no nulles līdz +6 grādiem.

Pirmdien līdz plkst. 15 stiprākās vēja brāzmas reģistrētas Ventspils ostā - 22 metri sekundē. Gaisa temperatūra Kurzemes vidienē jau agrā pēcpusdienā pazeminājās līdz nullei, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu