Pavasaris! Rīgā +15 grādus silts (21)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Ceturtdien pirmo reizi šogad gaisa temperatūra Latvijā sasniegusi +15 grādu atzīmi, liecina informācija no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Līdz +15 grādiem saule gaisu sasildījusi dažviet valsts vidienē - galvenokārt Zemgalē, arī Rīgā. Savukārt valsts austrumos mākoņu dēļ gaisa temperatūra vietām nepārsniedz +7 grādus, līdzīga temperatūra ir arī Vidzemes piekrastē un Kurzemes rietumu piekrastē, kur vējš nes aukstu gaisu no Baltijas jūras. Viszemākā gaisa temperatūra dienas vidū reģistrēta uz Rīgas - Ainažu šosejas pie Vitrupes, kur pēc plkst.12 termometrs rādīja nepilnus +4 grādus.

Pirmā siltā dienā šopavasar

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas šogad reģistrēta Latvijā, bija +12,9 grādi 17.martā Bauskā. 15 grādu siltums pēdējo reizi Latvijā bija pirms piecarpus mēnešiem - pērnā gada 7.oktobrī.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem vissiltākais 22.marts Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē bija 2007.gadā, kad visā valstī, izņemot Rīgas jūras līča rietumu piekrasti, gaisa temperatūra pakāpās virs +15 grādiem, tostarp Rīgas lidostā tika reģistrēti +18,2 grādi.

Toreiz ar +17..+19 grādiem Ventspilī, Pāvilostā, Skultē, Ainažos, Rūjienā, Priekuļos, Gulbenē un Rēzeknē tika uzstādīts jauns visa marta mēneša maksimālās gaisa temperatūras rekords. Priekuļos un Rēzeknē rekords gan noturējās tikai nepilnu nedēļu un par vairākām grāda desmitdaļām tika pārspēts 28.martā.

Tuvākajās dienās gaisa temperatūra būs zemāka

Tuvākajās dienās gaisa temperatūra būs zemāka, prognozē sinoptiķi. Ceturtdien iegriezīsies dzestrs ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, tādēļ, lai gan pārsvarā spīdēs saule, gaisa temperatūra nav gaidāma augstāka par +7..+11 grādiem, vietām piekrastē būs vēl par 2-3 grādiem vēsāks gaiss. Rīgā piektdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra būs aptuveni astoņus grādus zemāka nekā ceturtdien.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu