Vietām spēcīgs sniegputenis, krusa, lietus (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmdienas rītā daudzviet Latvijā snieg. Gandrīz visu Latviju klāj sniega sega, vismazāk sniega ir Liepājā, kā arī Tukuma un Jūrmalas apkaimē, savukārt vairāk sniega ir Kurzemes vidienē un visā valsts austrumu pusē. Arī pa dienu vietām gaidāms stiprs sniegputenis, krusa un lietus.

Pievienota jaunākā informācija

Daudzviet Latvijā snieg, vietām stipri

Snieg Latvijas austrumu daļā, vietām stipri, ar redzamības pasliktināšanos līdz 600-1000 metriem.

Ļoti spēcīga snigšana vērojama vietām Kurzemes centrālajos un austrumu novados,

kur pāri virzās šaura josla ar intensīviem nokrišņiem. Savukārt Ventspilī pēc plkst. 5 nepilnu stundu plosījās spēcīgs sniegputenis.

Valsts austrumu daļā pūš mērens dienvidu vējš, jūras piekrastē Kurzemē pūš stiprs ziemeļu, ziemeļrietumu vējš ar brāzmām līdz 16-20 metriem sekundē. Citviet valstī pūš lēns līdz mērens vējš no rietumu puses.

Gaisa temperatūra pēc plkst. 7 bija no -3 līdz 0 grādiem.

Rīgā apmācies laiks, pūš dienvidrietumu vējš līdz pieciem metriem sekundē, gaisa temperatūra svārstās ap nulli.

Maksimālā gaisa temperatūra aprīļa pirmajā dienā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +1,2 grādiem Alūksnē līdz +6,3 grādiem Mērsragā.

Apgrūtināta braukšana

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apgrūtināti. Autoceļi ir sniegoti un vietām veidojas apledojums, brauktuves tīra un kaisa.

«Latvijas Valsts ceļi» aicina autovadītājus izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un atcerēties, ka ceļu ziemas uzturēšanas līmenis uz dažādas nozīmes ceļiem būtiski atšķiras un laika apstākļu ietekmē ceļa stāvoklis var strauji mainīties.

Pirmdien uzspīdēs saule un pūtīs stiprs vējš, brīžiem gaidāmi nokrišņi

Pirmdien Latvijas lielākajā daļā uzspīdēs saule un būs nelieli īslaicīgi nokrišņi, pārsvarā sniegputenis.

Vietām gaidāms stiprs sniegputenis,

iespējama arī krusa un neliels lietus.

Dienas gaitā visā valstī iegriezīsies rietumu, ziemeļrietumu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 16-22 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra būs -1..+4 grādi.

Rīgā palaikam spīdēs saule, gaidāmi īslaicīgi nokrišņi. Rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 19 metriem sekundē. Gaiss iesils līdz +3 grādiem.

Laikapstākļus nosaka spēcīgs ciklons ar centru virs Latgales, Vidzemes un Igaunijas.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu