Sniegs pārklājis visu Latviju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kaut neliela sniega sega pagājušajā naktī un pirmdienas rītā pārklāja visu Latviju, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Deviņos no rīta novērojumu stacijās izmērītais sniega segas biezums bija no nepilna centimetra līdz pieciem centimetriem. Četrus līdz piecus centimetrus bieza sniega sega tobrīd klāja Stendi, Skrīverus, Valku un Zosēnus.

Gaisa temperatūra plkst.9 bija no +1,3 grādiem Liepājā līdz -2,6 grādiem Alūksnē.

Daudzviet valstī turpina snigt un puteņot. Jau ziņots, ka pirmdien Latvijas lielākajā daļā uzspīdēs saule un būs nelieli īslaicīgi nokrišņi, pārsvarā sniegputenis. Vietām gaidāms stiprs sniegputenis, iespējama arī krusa un neliels lietus, prognozē sinoptiķi.

Ventspils ostā agrā rītā reģistrētas ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 22 metriem sekundē. Brāzmains rietumu, ziemeļrietumu vējš iegriezies visā valsts rietumu un centrālajā daļā, bet Latvijas austrumos pārsvarā pūš lēns mainīga virziena vējš, jo tur atrodas ciklona centrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu