Daudzviet Latvijā zemi klāj neliela sniega sega (6)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Otrdienas rītā sniega segas biezums Rīgas centrā ir vidēji četri centimetri, savukārt biezākā sniega sega Latvijā izmērīta Vidzemes augstienē - astoņi centimetri Zosēnos.

Dagdu, Daugavpili un Valku klāj septiņus centimetrus dziļš sniegs, Mērsragu, Siguldu un Stendi - sešus, Alūksni - piecus, Priekuļus un Rucavu - četrus, bet Kolku, Skrīverus un Rūjienu - trīs centimetrus bieza sniega kārta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sniegs, kas klāj Rīgu, galvenokārt sasniga pagājušajā naktī, savukārt, piemēram, Daugavpilī naktī nokrišņu nebija un sniegs saglabājies no pirmdienas, kad vairākas stundas spēcīgi sniga.

Kaut neliela sniega sega otrdienas rītā sedz teju visu Latviju, sniega tikpat kā nav jūras piekrastē un vietām Zemgalē. Savukārt Igaunijas vidienē izveidojusies līdz pat 19 centimetriem dziļa sniega kārta, pavēstīja Igaunijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūts.

Kā liecina LVĢMC apkopotā informācija, ziemas atgriešanās pavasarī nav nekas neparasts, piemēram, 2007.gada aprīlī gaisa temperatūra jau bija sasniegusi plus 20 līdz plus 24 grādus, bet maija sākumā vietām Latvijā izveidojās četrus līdz 12 centimetrus bieza sniega sega. Arī 2001.gadā pavasarī par sevi vēl lika manīt ziema, jo aprīļa sākumā gaisa temperatūra jau bija plus 17, plus 20 grādi, bet 15.aprīlī vietām izveidojās 16 līdz 24 centimetrus biezs sniegs.

Šodien sniegs nokusīs

Sinoptiķi prognozē, ka otrdien sniegs pārsvarā nokusīs. Jau ziņots, ka lielākie gubu mākoņi dažviet atkal nesīs īslaicīgu sniegu, iespējama arī neliela krusa un lietus.

Mākoņainākas debesis līdz pēcpusdienai saglabāsies valsts ziemeļaustrumu daļā, citviet pārsvarā spīdēs saule, lielākie gubu mākoņi veidosies dienas otrajā pusē virs Zemgales.

Pūtīs dzestrs rietumu, ziemeļrietumu vējš, Latgalē un Vidzemē gaidāmas brāzmas līdz 13-16 metriem sekundē. Gaiss iesils līdz +1..+6 grādiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu