Latvijā -10, bet citur Eiropā pat +28 grādi (32)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Līdzīgi kā diennakti iepriekš, zemākā gaisa temperatūra Latvijā reģistrēta Vidzemes augstienē. Saskaņā ar uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» datiem Amatas novadā pie Vidzemes šosejas termometrs rāda -10 grādu. Tomēr gaidāms, ka Zaļā ceturtdiena visā Latvijā būs saulaina.

Valsts lielākajā daļā gaiss atdzisis līdz -4..-8 grādiem, par grādu siltāks ir vietām Zemgalē, bet Krāslavā Latgales dienvidos mākoņu dēļ ir tikai -2 grādi.

Braukšanas apstākļi uz galvenajiem un reģionālajiem ceļiem saglabājas apmierinoši, brauktuves ir sausas, Daugavpils un Krāslavas apkaimē - mitras un nokaisītas.

Debesis virs Latvijas ir skaidras, vienīgi Baltkrievijas pierobežā pagaidām saglabājas mākoņains laiks, nokrišņu nav.

Pūš lēns vējš, daudzviet iestājies bezvējš.

Rīgā skaidrs laiks, vēja nav

Gaisa temperatūra galvaspilsētā pazeminājusies vidēji līdz -5 grādiem, nedaudz siltāk ir pilsētas centrā, bet lielāks sals ir Pierīgā, tostarp lidostā «Rīga» termometrs rāda -7 grādus.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +1,5 grādiem Daugavpils apkaimē, kur nedaudz sniga, līdz +7 grādiem Liepājā.

Citur arī lieli kontrasti

Trešdien Polijas dienvidos gaiss sasila līdz +21 grādam, bet valsts ziemeļos vietām pamatīgi sniga un nebija siltāks par +1 grādu. Līdzīgi kontrasti bija arī Baltkrievijā, un pamatīga snigšana skāra arī Lietuvu -

Viļņā trešdien uzsniga astoņus centimetrus bieza sniega kārta.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4.aprīlī bija Bulgārijā un Rumānijā, kur gaiss vietām sakarsa līdz +28 grādiem.

Zaļā ceturtdiena visā Latvijā būs saulaina

Ceturtdien visā Latvijā gaidāms sauss un saulains laiks. Dienas gaitā debesis daudzviet izrotās nelieli gubu mākoņi.

Iegriezīsies rietumu vējš, kas Kurzemē un Vidzemē brāzmās pastiprināsies līdz 7-12 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +4..+9 grādiem.

Arī Rīgā visu dienu spoži spīdēs saule, pūtīs neliels rietumu, dienvidrietumu vējš. Gaiss pēcpusdienā iesils līdz +8..+9 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona atzars.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu