Kurzemē līst un snieg; vēlāk daudzviet spēcīgi snigs (62)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Klusās sestdienas rītā daudzviet Kurzemē lija un sniga. Nokrišņu zona pārvietosies no rietumiem uz austrumiem, Rīgu sasniedzot pēcpusdienā. Saskaņā ar pašreizējām prognozēm lielākais sniegs Lieldienās būs saputināts Kurzemes austrumos un Zemgales rietumos. Iespējams, šodien bez nokrišņiem varētu palikt Latgale, taču vēlāk arī šajā reģionā gaidāms lietus.

Pievienota jaunākā informācija

Šodien plkst.14.30 LVĢMC izplatījis brīdinājumu, ka gan šonakt atsevišķos rajonos, galvenokārt Kurzemē, gan rīt dienā galvenokārt dienvidu rajonos gaidāma stipra snigšana, un sniega segas pieaugums sasniegs 6-8 centimetrus. Dienas laikā sniegs pakāpeniski pāries slapjā sniegā, lietū.

Kopumā valstī naktī prognozētā gaisa temperatūra ir no mīnus 3 līdz plus 2 grādiem, bet dienā - no 0 līdz plus 5 grādiem.

Rīt uz dienas vidu, sākot no Kurzemes, debesis sāks skaidroties, iepriekš teica centrā. Sinoptiķi iepriekš norādījuši, ka nokrišņu mākoņi Latvijas teritoriju pavisam pametīs naktī uz pirmdienu. Otrajās Lieldienās dienā jau spīdēs saule, un nokrišņi vairs nav gaidāmi, taču gaisa temperatūra dienā būs vien plus 1 līdz plus 6 grādi.

Lieldienas - apmākušās

Svētdien Latvijā gaidāms pārsvarā apmācies laiks un palaikam būs dažādi nokrišņi, vietām spēcīgs sniegputenis. Kurzemē, sākot no ziemeļrietumiem, nokrišņi mitēsies un debesis pamazām skaidrosies.

Latgalē svētdien saglabāsies lēns vējš, uzspīdēs saule, gaisa temperatūra vietām pakāpsies līdz +7 grādiem. Šeit veidosies atsevišķi gubu mākoņi ar stipriem nokrišņiem, tostarp krusu.

Valsts rietumu un centrālajā daļā Pirmajās Lieldienās pūtīs spēcīgs ziemeļu vējš ar brāzmām līdz 14-19 metriem sekundē. Vietām, ilgstoši sniegot un puteņojot, gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par 0..+1 grādu.

Naktī uz pirmdienu nokrišņi mitēsies, no rietumiem debesis skaidrosies un vējš pierims, gaisa temperatūra pazemināsies līdz -4..-11 grādiem. Otrajās Lieldienās gaidāms lielākoties saulains laiks, pūtīs lēns vējš un gaiss iesils līdz +2..+7 grādiem.

Arī otrdienas naktī visā Latvijā gaidāms sals, turpmāk gaisa temperatūra paaugstināsies un sasnigušais sniegs ātri vien nokusīs.

Kā ziņots iepriekš, sākotnējās prognozes liecināja, ka vietām Kurzemē un Zemgalē Lieldienās varētu izveidoties pat vairāk nekā 20 centimetru dziļa sniega sega, patlaban nokrišņu daudzuma prognozes ir nedaudz pieticīgākas.

Sniegs un sals aprīlī ir bieža parādība, sniegs nereti parādās arī maijā. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotajiem datiem visvēlāk - 29.maijā - sniega sega reģistrēta 1953.gadā Kazdangā, tās biezums sasniedza piecus centimetrus. Savukārt 1951.gadā Dagdā desmit centimetru bieza sniega sega bijusi 25.maijā.

Dziļa sniega sega Latviju pārklāja 2001.gada Lieldienās, kas bija 15.aprīlī, lai gan nedēļu iepriekš gaisa temperatūra paaugstinājās līdz pat +20 grādiem. 2001.gada Lieldienās sniega sega vietām bija dziļāka par 20 centimetriem, bet lielāko kupenu augstums pārsniedza pusmetru.

Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu