Dobelē un Mērsragā 9 centimetru sniega sega, Igaunijā 19 (22)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sniega segas biezums Dobelē un Mērsragā Lieldienu rītā ap plkst.9 bija deviņi centimetri un snigšana vēl turpinās. Pēdējā diennaktī vairāk sasnidzis Igaunijā, kur valsts centrālajā un ziemeļu daļā izveidojusies līdz 19 centimetriem dziļa sniega kārta, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Kolku un Stendi no rīta klāja vidēji sešus, Rucavu - piecus, Skrīverus - četrus, Liepāju - divus centimetrus bieza sniega sega. Vietām Latgalē un Vidzemē līdz rītam nebija snidzis nemaz.

Nokrišņu daudzums Dobelē, kur gan lija, gan sniga, pagājušajā naktī bija 19 milimetru ūdens ekvivalenta, kas ir teju puse no visa mēneša normas, savukārt Mērsragā nokrišņu daudzums bija krietni mazāks - deviņi milimetri. Vēja ātrums brāzmās Ventspils ostā no rīta sasniedza 20 metru sekundē, Kolkā - 19, Liepājas ostā - 18 metru sekundē.

Traucēta elektroapgāde

Zem smagās sniega kārtas liecoties un lūstot kokiem, elektroapgāde svētdienas rītā traucēta galvenokārt Zemgalē, liecina dati akciju sabiedrības «Sadales tīkls» elektroapgādes atslēgumu kartē. Pēc plkst.9 avārijas atslēgumi valstī kopumā bija reģistrēti 254 vietās, visvairāk Aizkraukles, Dobeles, Kalnciema un Tukuma apkaimē.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka dienas pirmajā pusē vietām valstī turpināsies stipra snigšana.

Braukšana pa autoceļiem apgrūtināta galvenokārt Kurzemē un Zemgalē, informē uzņēmums «Latvijas Valsts ceļi».

Tuvākās divas naktis vēl sals

Tuvākajās divās naktīs visā Latvijā gaidāms sals, bet turpmāk gaisa temperatūra būtiski paaugstināsies un jau trešdien gaiss iesils līdz +15 grādiem, liecina pašreizējās sinoptiķu prognozes.

Otrajās Lieldienās vēl nedaudz snigs

Otrajās Lieldienās būs neliels mākoņu daudzums, naktī valsts austrumos vietām vēl nedaudz snigs. Vējš pārsvarā būs lēns, Latgalē tas pūtīs no ziemeļiem, Kurzemē - no dienvidiem.

Agrā pirmdienas rītā gaisa temperatūra pazemināsies līdz -3..-10 grādiem, lielākais sals gaidāms Rietumlatvijā. Vietām, iespējams, tiks sasniegts jauns 9.aprīļa aukstuma rekords. Dienas gaitā saule gaisu sasildīs līdz +2..+7 grādiem.

Naktī uz otrdienu gaiss atdzisīs līdz -1..-6 grādiem, valsts austrumu daļā vietām iespējami -8..-9 grādi, bet 10.aprīļa pēcpusdienā, sildot saulei, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +6..+11 grādiem. Otrdien vairāk mākoņu būs Kurzemē, nokrišņi nav gaidāmi. Dienas gaitā valsts rietumu un centrālajā daļā dienvidu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 10-15 metriem sekundē.

Trešdien gaiss iesils līdz +15

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm trešdienas nakts vairs nebūs aukstāka par -1..+4 grādiem, dienā gaiss sasils līdz +10..+15 grādiem. Austrumlatvijā saglabāsies pārsvarā skaidrs laiks, citviet būs daudz mākoņu un vietām iespējams neliels īslaicīgs lietus.

Arī turpmākajās dienās prognozēta līdzīga gaisa temperatūra. Nedēļas nogalē, visticamāk, kļūs nedaudz vēsāks un brīžiem līs.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu