Vietām pārspēts 9.aprīļa aukstuma rekords (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Zemākā gaisa temperatūra Otro Lieldienu rītā laikā ap saullēktu reģistrēta Saldū, kur termometra stabiņš pazeminājās līdz -11 grādiem, tādējādi pārspējot līdzšinējo 9.aprīļa aukstuma rekordu šai vietai - deviņu grādu salu 1955.gadā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Minimālās gaisa temperatūras rekords pārspēts arī Jelgavā, kur novērojumu stacijas apkaimē gaiss atdzisa līdz -9 grādiem, līdzšinējais rekords bija -8 grādi 1929.gadā. Iespējams, aukstuma rekords kritis vēl kādā vietā.

Uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» novērojumu tīklā zemākā gaisa temperatūra - arī -11 grādu - reģistrēta uz Rīgas - Liepājas šosejas pie Anneniekiem un Apšupes. Desmit grādu sals fiksēts gan sniega klātajos novados Kurzemē un Zemgalē, gan Vidzemes augstienē.

Siltāks - Latgalē

Siltākā nakts bija Latgalē, kur mākoņi un vējš kavēja gaisa temperatūras pazemināšanos, un daudzviet Latgalē gaisa temperatūra nebija zemāka par -3 grādiem.

Pirmdienas rītā debesis virs Latvijas ir skaidras, vien Latgales austrumos pagaidām saglabājas mākoņains laiks, savukārt Kurzemei nelieli mākoņi tuvojas no Baltijas jūras. Nokrišņu nav, pūš lēns vējš.

Rīgas centrā, lecot saulei, gaisa temperatūra pazeminājās līdz -3 grādiem, citviet pilsētā sals bija lielāks, Rīgas lidostā tika reģistrēti -8 grādi. Galvaspilsētā ir skaidrs laiks un pūš lēns mainīga virziena vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +0,2 grādiem Ainažos un Rīgas lidostā līdz +5,2 grādiem Daugavpilī.

Visvairāk nokrišņu - Kurzemē

Lielākais nokrišņu daudzums Lieldienās tika izmērīts Dobelē - diennaktī kopumā 21 milimetrs jeb puse no mēneša normas. Mērsragā uzsnigušā sniega daudzums bija 11 milimetru ūdens ekvivalenta, valsts lielākajā daļā nokrišņu bija krietni mazāk - no viena līdz sešiem milimetriem.

Vēja ātrums brāzmās valsts rietumu pusē un Rīgā sasniedza 13-16 metru sekundē, bet svētdienas rītā Kurzemes piekrastē ziemeļu vējš brāzmās pastiprinājās līdz 17-20 metriem sekundē.

Pirmdiena būs saulaina

Pirmdien Latvijā saglabāsies saulains laiks, vairāk mākoņu būs Kurzemē un Zemgales rietumu daļā, kur atsevišķi lielāki gubu mākoņi var atnest nelielus īslaicīgus nokrišņus.

Kurzemē pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, Latgalē - ziemeļu vējš. Pārējā valstī gaidāms pārsvarā lēns vējš.

Saule gaisu sasildīs līdz +3..+7 grādiem.

Arī Rīgā Otrās Lieldienas gaidāmas sausas un saulainas, pūtīs lēns dienvidu, dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra pēcpusdienā pakāpsies līdz +6..+7 grādiem.

Virs Latvijas atrodas neliels augsta spiediena apgabals.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu