Šodien uzlīs tikai vietām un īslaicīgi (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien mākoņu daudzums virs Latvijas samazināsies un uzspīdēs saule. Veidojoties gubu mākoņiem, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un krusa. Otrdienas rītā Latvijā ir pārsvarā apmācies laiks, valsts austrumos vietām nedaudz īslaicīgi līst.

Dienas gaitā mākoņu kļūs mazāk, vietām gaidāmi īslaicīgi nokrišņi

Pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, kas Kurzemē brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē. Lielāko gubu mākoņu ietekmē dienas otrajā pusē iespējamas atsevišķas stiprākas vēja brāzmas.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +5..+10 grādu.

Arī Rīgā parādīsies saule, dienas otrajā pusē iespējami īslaicīgi nokrišņi un rietumu, dienvidrietumu vēja brāzmas virs desmit metriem sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +9 grādiem.

Ciklons, kas gādāja par ilgstošu lietu pirmdien, virzās tālāk prom uz ziemeļiem, tādēļ otrdien būs mazāk mākoņu, īslaicīgi nokrišņi gaidāmi galvenokārt pēcpusdienā un vakarā.

Otrdienas rītā apmācies un drēgns laiks

Otrdienas rītā Latvijā ir pārsvarā apmācies laiks, valsts austrumos vietām nedaudz īslaicīgi līst, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz 0..+4 grādiem. Pūš mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, Kurzemē tas ir lēns.

Rīgā apmācies laiks, rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūš līdz septiņiem metriem sekundē, gaisa temperatūra +2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +4,3 grādiem Alūksnē līdz +12,6 grādiem Daugavpilī.

Nokrišņu daudzums valsts austrumu un centrālajā daļā pirmdien bija 10-16 milimetru, mazāk lija Rietumlatvijā, jūras piekrastē būtisku nokrišņu nebija.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu