Sestdien nokrišņu būs maz, svētdien daudzviet līs (14)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šajā nedēļas nogalē Latvijā brīžiem gaidāms lietus, vismazāk nokrišņu būs sestdien, bet tā būs vējainākā no brīvdienām, prognozē sinoptiķi.

4.maija vakarā un naktī uz sestdienu daudzviet valstī līs, vietām gaidāmas lietusgāzes un iespējams arī pērkona negaiss, savukārt Kurzemē var veidoties migla. Sākot no valsts rietumiem, iegriezīsies lēns līdz mērens rietumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra nakts otrajā pusē būs +7..+12 grādu, Kurzemē gaiss atdzisīs līdz +6..+8 grādiem.

Sestdien saule mīsies ar mākoņiem un vietām īslaicīgi līs. Rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 11-16 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs +15..+20 grādu, bet Kurzemes rietumos un Ziemeļvidzemes piekrastē gaidāmi +9..+14 grādi.

Svētdien no rīta vietām īslaicīgi līs, dienas gaitā līs jau daudzviet, vietām būs lietusgāzes un pērkona negaiss. Rietumlatvijā iegriezīsies mērens ziemeļu vējš, Austrumlatvijā - dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +1..+8 grādiem, maksimālā temperatūra dienā gaidāma no +6..+9 grādiem Kurzemē līdz +19..+22 grādiem valsts austrumu un dienvidaustrumu daļā.

Pirmdien gaidāms daļēji apmācies laiks, bez nokrišņiem, vien nakts sākumā vietām turpinās līt. Gaisa temperatūra laikā ap saullēktu pazemināsies līdz -2..+5 grādiem; pēcpusdienā gaiss iesils līdz +11..+16 grādiem, piekrastē - līdz +8..+10 grādiem.

Turpmākajās dienās gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, bet naktī uz otrdienu un trešdienu vēl daudzviet gaidāmas salnas. Lietus mākoņi Latvijā varētu atgriezties nākamās nedēļas otrajā pusē.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu