Svētdien Latviju sasniegs ciklons; rīta pusē laiks mierīgs (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien Latviju no dienvidiem sasniegs ciklons. Naktī un no rīta Latvijā pūtīs lēns vējš, mākoņu daudzums būs mainīgs. No rīta vietām īslaicīgi līs. Gaisa temperatūra pazemināsies līdz +1..+8 grādiem, dzestrākā nakts būs valsts ziemeļrietumos.

Dienā, saulei mijoties ar mākoņiem, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem, vēsāks laiks būs Kurzemē, kur vietām piekrastē un zem mākoņu segas nekļūs siltāks par +10 grādiem. Vietām, pēcpusdienā un vakarā daudzviet valstī gaidāmas lietusgāzes un pērkons.

Negaiss vietām nesīs stipras lietusgāzes un vēja brāzmas, pastāvēs neliela vētras un krusas varbūtība. Pārsvarā pūtīs austrumu vējš, Latgalē gaidāmas dienvidaustrumu vēja brāzmas līdz 14 metriem sekundē, bet Kurzemes piekrastē iegriezīsies brāzmains ziemeļu vējš.

Rīgā no rīta un dienas pirmajā pusē iespējams īslaicīgs lietus. Vēlāk lietus varbūtība pieaugs, vēlā pēcpusdienā un vakarā iespējama arī stipra lietusgāze un pērkona negaiss kopā ar vēja brāzmām. Naktī, pūšot lēnam vējam, gaiss atdzisīs līdz +6..+7 grādiem, dienā saule gaisu sasildīs līdz +20 grādiem.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu