Salna skārusi visu Latviju; gaidāms saulains laiks (11)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pagājušajā naktī un agrā pirmdienas rītā salna skārusi praktiski visu valsti, tās nebija vien daļā Kurzemes, kur no salnas pasargāja mākoņi un migla, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien Latvijā būs saulains laiks, mākoņi daudzviet uz brīdi aizsegs sauli. Nokrišņi nav gaidāmi.

Pirmdiena būs pārsvarā saulaina

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš, Kurzemes rietumos gaidāmas dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 12 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +14..+17 grādiem, par kādu grādu vēsāks laiks saglabāsies vietām piekrastē.

Rīgā gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Pūšot mērenam dienvidu vējam, saule gaisu sasildīs līdz +16 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons.

Salna skārusi teju visu Latviju

Pagājušajā naktī un agrā pirmdienas rītā salna bijusi gandrīz visā valstī, vien daļā Kurzemes ne. Daudzviet valsts austrumu un centrālajā daļā piedzīvots arī sals -

gaisa temperatūra noslīdēja līdz pat nepilniem -3 grādiem.

Saskaņā ar uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» datiem gandrīz visā Latgalē, Vidzemē un Zemgalē gaisa temperatūra, ko mēra pusotra līdz divu metru augstumā, pazeminājās līdz +1..-3 grādiem, bet lielā daļā Kurzemes nebija vēsāks par +2..+3 grādiem.

Pirmdienas rītā Latvijā ir pārsvarā skaidras debesis, bet Kurzemē - mākoņains laiks. Nokrišņu nav, vietām ir migla. Saglabājas bezvējš vai pūš lēns mainīga virziena vējš, Kurzemē - lēns līdz mērens dienvidu vējš.

Rīgā skaidrs laiks un lēns dienvidu vējš.

Laikā ap saullēktu gaisa temperatūra pazeminājās līdz +1..+3 grādiem, Pierīgā līdz pat -2 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija +10..+13 grādu, Jelgavā gaiss sasila līdz +14 grādiem. Vietām valsts austrumu pusē, tostarp Cēsu un Siguldas apkaimē, lielākie gubu mākoņi atnesa ne tikai lietu, bet arī krusu.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā kārtējo reizi tika reģistrēta Spānijas dienvidos, tostarp Seviljā, kur gaiss sakarsa līdz +38 grādiem. +34 grādi reģistrēti vietām Portugālē un Krievijas dienvidos, savukārt Ukrainā maksimālā gaisa temperatūra svētdien bija no +10..+12 grādiem valsts rietumu un centrālajā daļā līdz +30..+33 grādiem austrumos.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu