Pusdienlaikā siltākais laiks Kurzemē: +27 grādi (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmdienas pusdienlaikā augstākā gaisa temperatūra Latvijā ir jūras piekrastē Kurzemē, kur Liepājā, Pāvilostā un Ventspilī termometri rāda +26..+27 grādus, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Tā ir līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta šogad. Iepriekšējais 2012.gada siltuma rekords bija +25,5 grādi Jēkabpilī un Rucavā svētdien, 20.maijā.

Daudzviet citur Kurzemē, kā arī Latgales dienvidu daļā gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz +23..+25 grādiem. Vēsākais laiks ir zem lietus un negaisa mākoņiem Vidzemē, kā arī Rīgas jūras līča rietumu piekrastē, kur gaisa temperatūra vietām nepārsniedz +16 grādu.

Rīgā gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz +22 grādiem. No Lietuvas un Zemgales galvaspilsētai tuvojas jauni mākoņi, kas kavēs gaisa temperatūras paaugstināšanos un, iespējams, atnesīs lietu un pērkona negaisu.

Jau ziņots, ka saskaņā ar sinoptiķu prognozēm pirmdien daudzviet Kurzemē, Vidzemē un Zemgalē veidosies negaisa mākoņi. Pērkona negaisa laikā vietām būs stipras lietusgāzes, iespējama arī krusa un lielas vēja brāzmas. Saulainākajās vietās gaiss sakarsīs līdz +25..+28 grādiem, zemāka gaisa temperatūra saglabāsies zem mākoņiem, kā arī Rīgas jūras līča rietumu piekrastē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu