Pirmdien Vidzemē nolijusi teju puse mēneša normas (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmdien visstiprāk lija Vidzemē, kur nokrišņu daudzums vietām pārsniedza 30 milimetru (mm), kas atbilst gandrīz pusei no visa mēneša normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Kopējais lietus daudzums Valkā bija 30 mm, Skrīveros - 33 mm. Savukārt Dobelē nokrišņu daudzums bija 16 mm, Rīgas centrā - 14 mm. Daudz lija arī vietām Latgalē, bet Daugavpilij lielais lietus pagāja garām - šeit nokrišņu daudzums nesasniedza pat divus milimetrus. Savukārt jūras piekrastē Kurzemē, tostarp Liepājā un Ventspilī, nelija nemaz un visu dienu spīdēja saule, šī Latvijas daļa sāk ciest no sausuma.

Jūnija ilggadējā vidējā nokrišņu summa kopumā Latvijā ir 64 mm. Vismazākais vidējais mēneša nokrišņu daudzums ir Latvijas rietumu daļā - Baltijas jūras piekrastē tikai 46-55 mm. Visvairāk jūnijā parasti līst austrumu novados, Alūksnē mēneša norma sasniedz 82 mm.

Dienā ar nokrišņiem to daudzums ir vidēji pieci milimetri. Vislielākais diennakts nokrišņu daudzums jūnijā reģistrēts Jelgavas novada Svētes pagasta Ūziņos - 1977.gada 17.jūnijā trīs stundu laikā šeit nolija 105 mm.

Pirmdienas vakarā vairs tikai vietām Latvijā nedaudz īslaicīgi līst, un līdzīga situācija saglabāsies otrdien, prognozē sinoptiķi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu