Ūdens dažās upēs iesilis līdz +21 grādam (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Saulainā un siltā laika ietekmē turpinās ūdens temperatūras paaugstināšanās upēs un ezeros, dažviet ūdens iesilis līdz +21 grādam, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Augstākā ūdens temperatūra, +21,7 grādi, trešdienas vakarā konstatēta Mūsā pie Bauskas, ceturtdienas rītā - Ventā pie Kuldīgas, kur ūdens bija +21 grādu silts. Vairumā upju un ezeru ūdens temperatūra ceturtdienas rītā bija +17..+20 grādu, bet Gaujā, kā arī dažās citās Vidzemes un Kurzemes upēs - no +12 līdz +16 grādiem.

Rīgas jūras līča piekrastē pie Saulkrastiem ūdens temperatūra ceturtdienas rītā bija tikai +8 grādi, pārējā piekrastē - no +12 līdz +14 grādiem, savukārt Lielupes un Salacas grīvā - aptuveni +16 grādu. Trešdienas pēcpusdienā Liepājas ostā, Lielupes un Salacas grīvā saule ūdeni bija sasildījusi līdz +18 grādiem.

Ūdens līmenis upēs pārsvarā lēni pazeminās, bet Daugavā - paaugstinās ar intensitāti 5-60 centimetru diennaktī. Tuvākajās dienās Daugavā turpināsies ūdens līmeņa paaugstināšanās, citās upēs gaidāmas nelielas līmeņa svārstības, galvenokārt pazemināšanās, prognozē sinoptiķi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu