Sinoptiķi brīdina par stipru lietu (51)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdien Latvijā saglabāsies pārsvarā mākoņains laiks, vietām līs, tostarp gaidāmas stipras lietusgāzes un pērkona negaiss, kura laikā iespējama arī krusa.

Arī dienas laikā vietām gaidāmas lietusgāzes

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš. Gaisa temperatūra būs +18..+23 grādi, saulainākās vietās - galvenokārt dažviet valsts dienvidu daļā - gaiss iesils līdz +25..+28 grādiem.

Rīgā - mākoņains laiks, iespējams lietus,

nav izslēgta pērkona lietusgāžu varbūtība.

Gaidāms mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš un līdz +24 grādiem silts gaiss.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka.

Gatavojoties tuvākajās dienās prognozētājiem spēcīgajiem negaisiem, AS «Sadales tīkls» personāls strādās pastiprinātā režīmā.

Uzņēmums arī aicina iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem negaisa laikā elektroiekārtu tuvumā un sekot elektroierīču drošas lietošanas noteikumiem.

Daudzviet Latvijā līst

Ceturtdienas rītā daudzviet Latvijā palaikam lija, pārsvarā nedaudz, stiprāks lietus turpinājās Kurzemes rietumu daļā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Nokrišņu daudzums Kolkā pārsniedzis pusi mēneša normas

Piemēram, nokrišņu daudzums Rucavā līdz pulksten četriem naktī sasniedza 17 milimetru, Kolkā - 34 milimetrus, kas ir vairāk par pusi no visa mēneša nokrišņu normas šai vietai. Pērkona negaiss ceturtdienas rītā Latvijā nav fiksēts, daži negaisa mākoņi izveidojušies Lietuvā.

Debesis bija pārsvarā apmākušās, pūš lēns austrumu vējš, vienīgi Kolkā tā ātrums brāzmās sasniedz desmit metru sekundē. Rīts bija silts - gaisa temperatūra visā valstī +16..+19 grādu.

Rīgā brīžiem nedaudz lija, austrumu vēja ātrums brāzmās nepārsniedz piecus metrus sekundē, gaisa temperatūra ir +18 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +17,8 grādiem Kolkā līdz +25,9 grādiem Daugavpilī.

Eiropā saglabājas karstums

Karstākais laiks Eiropā saglabājas Balkānu valstīs, kā arī Itālijā, Spānijā, Rumānijā, Slovākijā un Ungārijā, kur gaisa temperatūra pēcpusdienās vietām paaugstinās līdz +38 grādiem.

Trešdienas vakarā Polijas ziemeļaustrumu pilsētā Bištinekā septiņus centimetrus lieli krusas graudi sabojāja automašīnas un ēku jumtus.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu