Karstākais laiks Liepājā; austrumos brīdina par negaisu (41)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien līdz plkst.15 augstākā gaisa temperatūra novērota Liepājā, kurā tā sasniegusi plus 31,3 grādus. Šodien ir šīs vasaras karstākā diena. Sagaidāms, ka laikā līdz pulksten astoņiem vakarā galvenokārt Latvijas austrumos būs stipras pērkona lietusgāzes, īpaši Aizkrauklē. Sestdien saglabāsies karsts laiks un augsts gaisa mitrums.

Kurzemē uz dienvidiem no Liepājas gaiss sakarsa līdz pat +32 grādiem, netālajā Klaipēdā temperatūra pārsniedza +33 grādus. Latvijas lielākajā daļā gaiss sasila līdz +27..+31 grādam.

Rīgā gaisa temperatūra sasniegusi plus 28,8 grādus. Arī citviet Latvijā gaisa temperatūra pirmajā dienas pusē pārsniegusi plus 28 grādus, piemēram, Daugavpilī, Dobelē un Skrīveros.

Daudzviet Latvijā gaisa temperatūra pakāpusies līdz plus 27 grādiem. Viszemākā gaisa temperatūra patlaban bijusi Kolkā un Mērsragā - plus 20 līdz plus 22 grādi, jo šodien pūš austrumu puses vējš.

Sinoptiķi norāda, ka cilvēkiem jābūt uzmanīgiem, jo šodien debesis ir skaidras, līdz ar to maksimālais ultravioletās radiācijas līmenis var sasniegt septīto līmeni.

Brīdina par stiprām pērkona lietusgāzēm Latvijas austrumos

Sagaidāms, ka tuvāko trīs stundu laikā galvenokārt Latvijas austrumos būs stipras pērkona lietusgāzes, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Piektdienas pievakarē dažās vietās Latvijā spēcīgi līst un ducina pērkons, plašākās lietusgāzes ir Aizkraukles pusē.

Pērkona lietusgāžu laikā nokrišņu daudzums sasniegs 15 milimetrus. Atsevišķos rajonos gaidāma arī krusa.

Liepājā pārspēts 6.jūlija karstuma rekords

Piektdienas pēcpusdienā Liepājas meteoroloģisko novērojumu stacijā reģistrēti +31,3 grādi, kas ir jauns 6.jūlija karstuma rekords šai vietai, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Iepriekšējais maksimālās gaisa temperatūras rekords bija +30 grādu 1970.gadā. Saskaņā ar datiem no Liepājas lidostas rasas punkts - temperatūra, pie kuras gaisa relatīvais mitrums sasniedz 100 procentu, - paaugstinājās līdz +23 grādiem, kas ir neparasti augsts rādītājs. Lielais gaisa mitrums pastiprina karstuma sajūtu un rada lielu diskomfortu.

Sestdien turpināsies tveice

Sestdien Latvijā saglabāsies karsts laiks un augsts gaisa mitrums. Gan naktī, gan dienā atsevišķās vietās gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Naktī gaiss atdzisīs līdz +16..+21 grādam, dienā Latgalē un Vidzemē gaisa temperatūra pakāpsies līdz +27..+31 grādam, vietām Kurzemē un Zemgalē, ja mākoņi ļaus, saule gaisu sakarsēs līdz +32..+33 grādiem.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš, negaisa laikā iespējamas lielas vēja brāzmas.

Rīgā pērkona lietusgāžu varbūtība ir 30 procentu. Pūšot mērenam dienvidaustrumu vējam, gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +21, piepilsētā - līdz +19 grādiem, savukārt dienā būs aptuveni +30 grādu.

Saglabāsies augsta ultravioletā radiācija, lai gan vairs ne tik ļoti augsta kā iepriekšējās dienās. Ūdens temperatūra vairumā upju un ezeru paaugstināsies līdz +20..+24 grādiem, vēsāks ūdens saglabāsies jūras piekrastē. Rīgas jūras līča austrumu un dienvidu piekrastē sauszemes vēja dēļ ūdens temperatūra var pazemināties līdz +13 grādiem, ūdens temperatūras pazemināšanās iespējama arī atklātas jūras piekrastē Kurzemē.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu