Karstuma dēļ ātrās palīdzības izsaukumu skaits nav kāpis (13)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagaidām karstuma dēļ neatliekamās medicīniskās palīdzības izsaukumu skaits nav palielinājies un atbilst vidējam izsaukumu skaitam, sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Operatīvās vadības centra vadītāja Vija Grigale.

Piektdiena Latvijā pēc ilgiem laikiem ir ļoti karsta un gaisa temperatūra vietām sasniegusi +30 grādu.

Grigale paskaidroja, ka šajā piektdienā, tāpat kā citās ir nedaudz vairāk izsaukumu kā citās dienās, taču tas nav saistīts ar karstumu. «Piektdienās parasti ir nedaudz vairāk izsaukumu,» pastāstīja Grigale.

Vienlaikus gan Grigale atzina, ka samērā liels karstums Latvijā valda pagaidām tikai vienu dienu, un pieļāva iespēju – ja tas saglabāsies, tad izsaukumu skaits varētu palielināties. «Šodien ir pirmā karstā dienā, iespējams, ka kādam būs nepieciešama palīdzība naktī, pēc pārmērīgas sauļošanās un pārkaršanas,» teica Grigale.

Jau vēstīts, ka piektdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā paaugstinājusies līdz +27..+30 grādiem.

Augstākā gaisa temperatūra – līdz +31 grādam – reģistrēta Bauskas apkaimē, kā arī Nīcas un Rucavas novadā Kurzemes dienvidrietumos. Tik karsts laiks Latvijā ir pirmo reizi kopš pērnā gada jūlija; līdzšinējais 2012.gada karstuma rekords bija +29 grādi 22.maijā Rucavā.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu