Saldū plosījusies vētra, ir elektrības atslēgumi (26)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien pēcpusdienā Saldū konstatētas spēcīgas vēja brāzmas, stundas laikā nolijuši 27 milimetri lietus, kas ir vairāk nekā trešdaļai mēneša normas, - liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājaslapā pieejamā informācija. Pēc negaisa elektroapgāde traucēta Saldū, Tukumā, Talsos, kā arī Aizputē un Priekulē, informēja AS «Latvenergo» preses sekretāre Ivita Bidere.

Vēja stiprums brāzmās sasniedz 25 metrus sekundē. Saskaņā ar Boforta skalu, vējš ar vidējo ātrumu 20,8-24,4 metri sekundē ir klasificējams kā vētra. Tik spēcīgs vējš lauž resnos koku zarus, nodara nelielus bojājumus ēkām un izkustina no vietas vieglus priekšmetus. Jūrā veidojas garas, plīstošas putu klātas viļņu grēdas.

Kā liecina ieraksti sociālajā vietnē «twitter.com», Saldū bijis ļoti stiprs lietus, «nevar redzēt joslas uz ceļa. Piestājām »Hesburgerā«, un tajā pazuda elektrība. Iesprūdām.»

LTV Ziņu dienests informē, ka stipro lietavu laikā Saldū applūdusi kāda māja, savukārt Zvārdes pagastā uz kādas mājas jumta uzkritis nolūzis koks.

Kā liecina AS «Latvenergo» elektroatslēgumu karte, plkst.15 avārijas atslēgumi reģistrēti 188 vietās. Kurzemes centrālajos rajonos reģistrēti 180 atslēgumi, no tiem 107 - Saldū.

Pēc spēcīgā negaisa Kurzemē visvairāk elektroapgāde pašlaik ir traucēta Saldū, Tukumā, Talsos, kā arī Aizputē un Priekulē, informēja AS «Latvenergo» preses sekretāre Ivita Bidere.

Kopumā elektroapgādes traucējumi ir vairākiem simtiem klientu vidēja sprieguma elektrolīnijās.

Pašlaik «Latvenergo» Saldū un Saldus novadā strādā, lai novērstu bojājumus.

Sinoptiķi brīdina, ka šodien pēcpusdienā Kurzemē un Zemgalē gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes, kura laikā nokrišņu daudzums sasniegs vairāk nekā 15 mm, ar krasām vēja brāzmām līdz 20-24 m/s.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu