Tuvākajā diennaktī iespējami nelieli vēja postījumi (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltijas jūras dienvidos veidojas ciklons, tā centrs svētdien pārvietosies uz Igauniju. Ciklona ietekmē Latvijā tuvākajā naktī pastiprināsies vējš un brīžiem līs, vietām līs stipri un kopā ar pērkonu.

Dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 14-19 metru sekundē, valsts lielākajā daļā stiprākais vējš pūtīs no rīta un dienā. Vietām - galvenokārt Kurzemes dienvidrietumos agrā svētdienas rītā - vēja brāzmas var sasniegt nelielas vētras spēku. Vējš var lauzt atsevišķus kokus, pārsvarā lapu kokus, un nodarīt citus nelielus postījumus.

Gan naktī, gan dienā palaikam līs, valsts rietumu un centrālajā daļā vietām līs stipri, gaidāms arī pērkona negaiss. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs +12..+16 grādu, dienā gaiss iesils līdz +16..+21 grādam.

Rīgā brīžiem līs, iespējamas pērkona lietusgāzes. Pastiprināsies dienvidu vējš, tā ātrums brāzmās no rīta sasniegs 17 metru sekundē, vēlāk pūtīs brāzmains dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +15 grādiem, dienā tā pakāpsies līdz +20 grādiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu