Sestdien būs vēl par dažiem grādiem karstāks laiks (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā paaugstinājusies līdz +27..+29 grādiem, vēsāks laiks ir piekrastē. Sestdienas pēcpusdiena gaidāma vidēji par 2-4 grādiem karstāka, bet Kurzemes rietumu piekrastē, kur piektdien ir +22..+24 grādi, sestdien tiek prognozēta par 7-9 grādiem augstāka gaisa temperatūra.

Mākoņu daudzums būs neliels vai mainīgs, naktī vietām veidosies migla. Dažviet gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Sestdienas pēcpusdienā un vakarā negaisa mākoņi, kas no dienvidiem pārvietosies uz ziemeļiem, ziemeļaustrumiem, vietām var atnest stipru lietu, krusu un vētru.

Pārsvarā pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +12..+17 grādiem, dienā tā pakāpsies līdz +28..+33 grādiem, nedaudz vēsāks laiks saglabāsies Rīgas jūras līča piekrastē Kurzemē.

Rīgā saule mīsies ar mākoņiem, prognozēta maza varbūtība, ka no dienvidiem galvaspilsētu sasniegs īslaicīgs lietus vai pērkona negaiss. Pūtīs lēns austrumu vējš, dienā - mērens dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +16..+17 grādiem, dienas gaitā gaiss sakarsīs līdz +31..+32 grādiem.

Ūdens temperatūra upēs, ezeros un jūras piekrastē piektdien paaugstinājusies vidēji līdz +19..+23 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvie dati, un sestdien ūdens kļūs vēl par grādu siltāks. Ultravioletā radiācija saglabāsies vidēji augsta, dienas vidū saulē sasniedzot 6.-7.līmeni.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu