Aizvadītajā naktī Kolkā nolijusi mēneša norma

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aizvadītajā naktī nokrišņu daudzums Kolkā sasniedzis 68 milimetrus, kas atbilst gandrīz visa augusta nokrišņu normai, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

«Situācija ir negaidīta, bet ne dramatiska. Skats ir kā pavasarī pēc sniega kušanas. Vasaras sezonai tas ir neierasti,» atzina Kolkas pagasta pārvaldes vadītājs Aldis Pinkens. Zemākās vietās ir sakrājies ūdens, bet mājas Kolkas ciemā neesot applūdušas, nav ziņu arī par izskalotiem vai neizbraucamiem ceļiem.

Pašlaik lietus Kolkā esot mitējies. Pagaidām neesot pamata bažām, ka varētu izveidoties ekstremāla situācija, taču, ja tikpat intensīvi turpinātu līt vairākas dienas, tad gan situācija varētu kļūt nopietnāka, atzina Pinkens.

Arī šorīt no rīta Kurzemē piedzīvotas stipras pērkona lietusgāzes, kuru laikā nokrišņu daudzums tika prognozēts 15 līdz 30 milimetru apjomā.

Sinoptiķi prognozē, ka šodien dienas laikā mākoņi mīsies ar sauli. Dienas laikā, nokrišņu zonām šķērsojot teritoriju, neliels īslaicīgs lietus, iespējams pērkona negaiss gaidāms vien atsevišķos rajonos. Dienā pūtīs mērens ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš, kas rietumos brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē, bet gaisa temperatūra būs plus 16, plus 20 grādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu