Tropiskā vētra «Aizeks» sasniedz Haiti piekrasti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tropiskajā vētrā «Aizeks» («Isaac») Haiti sestdien gājuši bojā trīs cilvēki, ziņo aģentūra «Associated Press», atsaucoties uz Haiti amatpersonu teikto. Bojāgājušie ir sieviete un divi bērni.

Vētra, kuras centrs sestdien sasniedza Haiti, izraisījusi plūdus un nodarījusi postījumus daudzām ēkām. Plūdu dēļ apmēram 5000 cilvēku evakuēti no savām dzīvesvietām.

Vētra arī sagāzusi daudzas teltis, kurās joprojām dzīvoja tūkstošiem cilvēku, kuri palika bez pajumtes 2010.gada zemestrīcē.

Pašlaik vētra virzās uz Kubu, un otrdien vai trešdien, kad tai prognozē viesuļvētras spēku, ir gaidāma Floridā. No pirmdienas līdz ceturtdienai Floridas pilsētā Tampā ir paredzēts Republikāņu partijas konvents, kurā Mitu Romniju oficiāli izvirzīs par republikāņu kandidātu prezidenta vēlēšanām.

Floridas štata gubernators Riks Skots sestdien paziņoja, ka izsludina štatā ārkārtas stāvokli. Viņš arī teica žurnālistim, ka tūkstošiem republikāņu konventa delegātu tiks informēti par piesardzības pasākumiem, kas jāievēro vētras laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu