Viesuļvētra «Aizeks» pārpludina aizsargdambi pie Ņūorleānas (7)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Plakaminā, uz dienvidiem no Ņūorleānas, viesuļvētras «Aizeks» atnesto lietavu dēļ trešdien pārplūdis aizsargdambis, appludinot apdzīvotu apkārtni, kas iepriekš evakuēta, informē vietējās amatpersonas.

Jau vēstīts, ka Luiziānā un Misisipi viesuļvētras dēļ izsludināts ārkārtas stāvoklis, kas ļauj pavalstīm koordinēt palīdzības darbus un piekļūt nepieciešamajiem federālajiem finanšu līdzekļiem.

Plakaminā, kas ir daļa no Meksikas līcī iestiepušās zemes strēles, atsevišķās vietās plūdu ūdeņi sasnieguši 3,6 metrus, ziņo telekanāls CNN.

«Ūdenim plūstot pāri, tas galu galā izgrauzīs daļu aizsargdambja, kas tad tiks aizskalots. Vai nu tā, vai piepildīsies aizsargdambja iekšpuse (..). Jebkurā gadījumā apgabals tiks pilnībā appludināts,» norādīja Plakaminas grāfistes municipalitātes priekšsēdētājs Bilijs Nangasers.

Viņš atklāja, ka pirms vētras apdraudēto reģionu pametusi vismaz puse no tur dzīvojošiem 2000 cilvēku. Nangasers norādīja, ka applūdis ir vēl viens tuvējais apgabals, kuru pirms septiņiem gadiem viesuļvētras «Katrīna» laikā plūdi neskāra.

Kopš «Aizeks» otrdien sasniedza Luiziānas štata piekrasti, viesuļvētra daudz uz priekšu nav pavirzījusies. Tā atnesusi reģionam spēcīgas lietavas un vēju.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu