Lielākie vēja postījumi konstatēti Limbažu un Salacgrīvas novadā (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sestdienas vakarā daudzviet Latvijā līst, vietām stipri un kopā ar krusu, dažviet plosās negaiss ar vētras stipruma vēja brāzmām, liecina meteoroloģiskā informācija. Desmitos sestdienas vakarā avārijas atslēgumi elektrolīnijās bija reģistrēti aptuveni 300 vietās.

257 atslēgumi tobrīd bija konstatēti Vidzemē, galvenokārt Limbažu un Salacgrīvas novadā. Brigādes strādā pie bojājumu novēršanas.

Ap deviņiem vakarā Ainažu apkaimē saskaņā ar ceļu meteostacijas datiem reģistrētas vēja brāzmas līdz 21,5 metriem sekundē. Savukārt Igaunijas piekrastē fiksēta vēja pastiprināšanās brāzmās līdz pat 27 metriem sekundē.

Arī Ventspils ostā vēja ātrums brāzmās pārsniedzis 20 metru sekundē.

Latvijā turpina veidoties jauni lietusgāžu, krusas un negaisa mākoņi, tie vietām nes arī vētru. Stiprās vēja brāzmas skar nelielas teritorijas, savukārt piekrastē brāzmains vējš gaidāms plašā teritorijā vairāku stundu garumā.

Svētdiena gaidāma sausa un saulaina

Svētdien Latvijā gaidāms pārsvarā sauss un saulains laiks, vēja ātrums brāzmās dienā vairs nebūs lielāks par 13 metriem sekundē, prognozē sinoptiķi.

Otrdien gaiss var iesilt līdz pat +26 grādiem

Otrdien vietām iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, pārsvarā spīdēs saule un pūtīs mērens dienvidu vējš, gaisa temperatūra paaugstināsies no +10..+15 grādiem naktī līdz +21..+26 grādiem pēcpusdienā.

Saskaņā ar pašreizējo prognozi trešdien Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, tādēļ pastiprināsies dienvidu vējš, kas pāries rietumu vējā un, sākot no rietumiem, īslaicīgi līs, iespējams pērkona negaiss. Pirms lietus mākoņu ierašanās gaisa temperatūra valsts centrālajā un austrumu daļā, visticamāk, vēl pakāpsies līdz +22..+26 grādiem.

Nedēļas otra puse gaidāma vējaina un vēsāka

Turpmākajās dienās visā Latvijā brīžiem prognozēts lietus, tostarp vietām stiprs lietus, pērkona negaiss un krusa. Dienvidu un rietumu vējš piekrastē var sasniegt vētras spēku, maksimālā gaisa temperatūra pazemināsies līdz +13..+18 grādiem, naktīs valsts lielākajā daļā gaiss atdzisīs līdz +7..+12 grādiem.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu