Otrdien dažviet ir +25 grādus silts; tikpat silts būs arī rīt (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Otrdienas pēcpusdienā daļā Kurzemes un Zemgales gaisa temperatūra pakāpusies līdz +25 grādiem. Dobelē jau ir +25° silts, Kolkā, Saldū un Stendē +24°, Rīgā pagaidām +21°. Tuvākajās stundās iesils vēl par pāris grādiem; 1955.gadā Rīgā bija +27,5°.

Trešdien no rietumiem nāks aukstā atmosfēras fronte, kas nesīs lietus mākoņus un vēsāku gaisu, bet valsts austrumos vēl spīdēs saule un gaisa temperatūra sasniegs +25 grādus.

Naktī mākoņu būs maz, Kurzemē mākoņu daudzums palielināsies un brīžiem līs. Vietām valstī iespējamas pērkona lietusgāzes un migla. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš, un gaisa temperatūra būs +12..+17 grādu, valsts austrumos termometra stabiņš dažviet noslīdēs līdz +9 grādiem.

Trešdien Rietumlatvijā gaidāms apmācies laiks, dienas gaitā arī citviet valstī debesis apmāksies, Latvijas austrumu pierobežā dienas lielāko daļu spīdēs saule. Daudzviet līs, vietām gaidāms pērkona negaiss, kura laikā iespējamas ne tikai stipras lietusgāzes, bet arī lielas vēja brāzmas un krusa.

Pūtīs mērens dienvidu vējš, kas no rietumiem pāries rietumu, ziemeļrietumu vējā, un maksimālā gaisa temperatūra būs no +16..+17 grādiem Kurzemē līdz +25 grādiem Latgalē.

Rīgā gaidāms skaidrs laiks, no rīta vai dienā debesis apmāksies, brīžiem līs, iespējamas pērkona lietusgāzes. Pūšot mērenam dienvidu vējam, gaisa temperatūra nakts gaitā pazemināsies līdz +15..+16 grādiem; maksimālā temperatūra dienā būs aptuveni +20 grādu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu