Stiprais vējš Daugavpilī izgāzis vairākus desmitus koku (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Stiprais vējš Daugavpilī daudzviet izgāzis vairākus desmitus koku, atstājot bez elektrības ievērojamu skaitu elektroenerģijas patērētāju, informēja Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns.

Nopietnus bojājumus vēja brāzmas nodarījušas Poguļankā, kur krītošie koki un koku zari radījuši ap 20 elektropārvades līniju pārrāvumu.

Liels bērzs uzgāzies uz jumta ēkai Andreja Pumpura ielā 52a. Patlaban koks ir novākts, ēkai nodarītie bojājumi nav būtiski.

Vēl viens bērzs nogāzies uz elektrības vadiem Pumpura ielā starp Smilšu un Valmieras ielām, atstājot tuvāko māju iedzīvotājus bez elektroenerģijas.

Traucē transporta kustību vairākas stundas

Liels bērzs nogāzies uz ceļa Vecstropos pie degvielas uzpildes stacijas «Dinaz», aizšķērsojot un traucējot transporta kustību vairākas stundas. Arī iepretī degvielas uzpildes stacijai nogāzies vēl kāds koks.

18.novembra ielā pie Klusās ielas krītošs koks uz vairākām stundām traucējis tramvaja kustību, savukārt Dubrovina parkā liela kļava nogāzusies blakus autostāvvietai. Transports, pateicoties laimīgai apstākļu sakritība, nav cietis.

Vecs vītols nogāzies arī blakus šautuvei Raiņa ielā.

Patlaban visi koki, kas traucējuši transporta kustību, ir novākti un turpinās darbs pie elektropārvades līniju remonta un elektroenerģijas padeves atjaunošanas iedzīvotājiem.

Vētras postījumos iesaistītas trīs uzņēmuma «Labiekārtošana D» brigādes, uzņēmuma «CKD D» brigāde ar tehniku, kā arī divas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta brigādes.

Patlaban vējš pamazām pierimst

Spēcīgākās vēja brāzmas, kā prognozēts, Daugavpili piemeklējušas rīta pusē, taču patlaban vējš pamazām pierimst un vētras sekas tiek novērstas.

Kā ziņots, Daugavpils pusē vēja ātrums šorīt sasniedzis vētras spēku - 21 līdz 24 metrus sekundē, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi. Pirmā rudens vētra Latgalē bez elektrības atstājusi tūkstošiem iedzīvotāju, vēsta AS «Latvenergo».

Vētrai skarot Latgales dienvidus, stiprā vēja dēļ šajā reģionā reģistrēti aptuveni 700 elektroenerģijas atslēgumu. Saskaņā ar AS «Sadales tīkls» interneta lapā pieejamo elektroatslēgumu karti šorīt ap plkst.10.30 avārijas atslēgumi reģistrēti 716 vietās Latvijā, no tiem gandrīz visi Latgalē - Daugavpils un Krāslavas pusē.

Kā informēja «Latvenergo» pārstāve Ivita Bidere, atbilstoši AS «Sadales tīkls» dispečeru sniegtajai informācijai, darbs pie pirmo bojājumu novēršanas tika sākts jau pirms plkst.6.

Laikā līdz plkst.7.30 bija spēcīgākās vēja brāzmas, izraisot avārijas atslēgumus Daugavpils un Krāslavas apkārtnē. Jau šobrīd, neskatoties uz spēcīgo vēju un, piesaistot papildu spēkus no blakus reģioniem, to skaits ir samazināts par vairākiem tūkstošiem. Elektroapgāde patlaban ir traucēta aptuveni 10 000 mājsaimniecību jeb 1% no «Latvenergo» klientu skaita.

Lai nodrošinātu elektroapgādi sabiedriski svarīgiem objektiem, AS «Sadales tīkls» reģionālie vadītāji sazinās ar vietējām pašvaldībām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu