Izvirdis viens no Indonēzijas aktīvākajiem vulkāniem (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Svētdien Sulavesi salā izvirdis Lokona kalna vulkāns, kas ir viens no aktīvākajiem vulkāniem Indonēzijā, pirmdien paziņojušas amatpersonas.

1580 metru augstais vulkāns izmetis gaisā pelnu mākoni, radot stipru troksni, kas bijis dzirdamas tuvāko piecu kilometru rādiusā ap vulkānu.

«Lokona bijis diezgan aktīvs pēdējo pāris mēnešu laikā. Šis bija septītais izvirdums kopš septembra vidus,» aģentūrai AFP norādīja Sulavesi salā netālu no vulkāna izvietotās novērošanas stacijas līdzstrādnieks Farids Bina.

«Tas izdeva skaļu troksni kā pērkona dārdi. Bet mēs nevaram noteikt izvirduma augstumu, jo virsotni ietver biezi mākoņi,» atzīmēja Bina, piebilstot, ka tuvējos apgabalos jau nolijis dubļu lietus.

Tomēr, neskatoties uz virkni izvirdumu, varasiestādes nedomā pacelt trauksmes līmeni, informēja Bina, norādot, ka tuvākais ciemats, kurā mitinās 250 cilvēki, atrodas ārpus apdraudētās zonas.

Pēdējais lielākais Lokona kalna vulkāna izvirdums notika pērn jūlijā, kad no vulkāna izšļācās dūmu mākonis 3500 metru augstumā, liekot uz pagaidu mājvietām evakuēt 5200 cilvēku.

Kopš tā laika vulkāns izvirdis un izšāvis debesīs pelnu mākoņus jau aptuveni 600 reizes.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu