Pirmo reizi šoruden -1 grāds; pa dienu būs siltāks (18)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien Latvijā būs mazāk mākoņu un nokrišņu nekā iepriekšējās dienās, tomēr vietām visos reģionos gaidāms īslaicīgs lietus un krusa. Šonakt pirmo reizi šoruden gaisa temperatūra Latvijā noslīdējusi zem nulles.

Piektdien gaidāms nedaudz saulaināks un sausāks laiks

Rīta pusē dažviet saglabāsies migla. Pūtīs lēns mainīga virziena vējš. Starp mākoņiem spīdot saulei, gaiss iesils līdz +7..+12 grādiem.

Rīgā no jūras līča nākoši mākoņi vietām nesīs nokrišņus, saglabāsies lēns vējš un saule gaisu sasildīs līdz +10 grādiem.

Laikapstākļus nosaka izzūdoša zema spiediena ieplaka.

Pirmo reizi šoruden gaisa temperatūra Latvijā noslīdējusi zem nulles

Naktī uz piektdienu pirmo reizi šoruden gaisa temperatūra vietām Latvijā noslīdējusi nedaudz zem nulles, liecina meteoroloģiskā informācija.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Stendē, kur gaiss naktī atdzisa līdz -1 grādam. Saskaņā ar uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» datiem dažas grāda desmitdaļas zem nulles gaisa temperatūra pazeminājās ar Krāslavas un Usmas apkaimē. Valsts lielākajā daļā termometra stabiņš noslīdēja līdz 0..+4 grādiem, un līdzīga gaisa temperatūra saglabājas piektdienas rītā.

Šogad sals atnācis vēlāk nekā ierasts.

Pērnā gada rudenī pirmais nelielais sals bija naktī uz 2.oktobri, 2010.gadā - naktī uz 30.septembri, 2009.gadā - naktī uz 3.oktobri.

12.oktobra rīts ir daļēji apmācies un vietām miglains, redzamība pārsvarā ir lielāka par 500 metriem. Atsevišķās vietās īslaicīgi līst. Pūš lēns mainīga virziena vējš, daudzviet valda bezvējš.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, vietām ir neliela migla un nokrišņi. Vēja tikpat kā nav, gaisa temperatūra +3..+4 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +6,4 grādiem Zosēnos līdz +11,6 grādiem Pāvilostā, citviet Eiropā - no -3..-5 grādiem Alpu, Skandināvijas kalnu un Tatru virsotnēs līdz +30..+32 grādiem Sardīnijā, Sicīlijā un Spānijas dienvidaustrumos.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu