Naktī bijis -3,6' sals, diena paies bez lieliem nokrišņiem (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Otrdien Latvijā būs lielākoties mākoņains laiks, saulaināka diena gaidāma valsts austrumu daļā, un vietām nedaudz īslaicīgi līs.

Pūtīs lēns vējš, dienas gaitā valsts lielākajā daļā iegriezīsies lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +5..+10 grādiem.

Rīgā gaidāms mākoņains laiks un neliels īslaicīgs lietus. Vējš pārsvarā būs lēns, gaiss iesils līdz +8..+9 grādiem.

Laikapstākļus Latvijā otrdien joprojām noteiks anticiklons, atmosfēras spiediens daudz nemainīsies. Pirmdien tas sasniedza 772 dzīvsudraba staba milimetrus jūras līmenī, iepriekšējo reizi tik augsts gaisa spiediens Latvijā bija šā gada 25.maijā.

Jaunais 2012.gada rudens aukstuma rekords: -3,6 grādi

Otrdienas rītā zemākā gaisa temperatūra Latvijā saskaņā ar uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» datiem reģistrēta uz Pleskavas šosejas Apes un Smiltenes novadā, kur gaiss atdzisa līdz -3,6 grādiem.

Zem -3 grādu atzīmes termometra stabiņš noslīdēja arī Strenču un Valkas apkaimē. Igaunijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūta Valgas meteostacijā reģistrēti -3,3 grādi. Neliels sals bija teju visā Vidzemē, kā arī Latgales ziemeļu daļā. Pūš lēns vējš, daudzviet ir bezvējš.

Rīgā apmācies laiks, pūš lēns mainīga virziena vējš, gaisa temperatūra +5..+6 grādi, piepilsētā uz austrumiem no galvaspilsētas gaiss ir par dažiem grādiem vēsāks.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +6,6 grādiem Madonā, Priekuļos un Zosēnos līdz +11,2 grādiem Liepājā un Rucavā.

Savukārt pirmdien Briselē gaiss sasila līdz +23 grādiem, Parīzē - līdz +25 grādiem, Romā - līdz +27 grādiem.

Iepriekšējais 2012.gada rudens aukstuma rekords bija -2,3 grādi 13.oktobrī Rēzeknē.

Šīs nedēļas nogalē gaisa temperatūra noslīdēs vēl par kādu grādu zemāk un zemi daudzviet klās sniegs, prognozē sinoptiķi.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu