Piektdien gaidāms sniegputenis un vētra (40)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tuvākajās dienās Latvijā līs un snigs, gaisa temperatūra pazemināsies, ceļi apledos un vējš vietām pāraugs vētrā.

Snigt sāks jau ceturtdien

Naktī uz ceturtdienu visā valstī gaidāms neliels līdz mērens lietus, dienas otrajā pusē vietām Kurzemē un Vidzemē lietus pāries slapjā sniegā, ceturtdienas vakarā Vidzemes ziemeļos iespējama stipra snigšana. Pūtīs lēns vējš, ceturtdienas vakarā iespējams brāzmains vējš. Gaisa temperatūra būs +2..+9 grādu robežās.

Piektdien valsts lielākajā daļā brīžiem snigs un puteņos, vietām spēcīgi. Gaisa temperatūra būs -2..+3 grādi, piekrastē līdz +6 grādiem. Pūtīs brāzmains rietumu vējš, pretvēja piekrastē tā ātrums brāzmās sasniegs 21-26 metrus sekundē.

Vētrā un sniegputenī var lūzt koki, lielākie postījumi saskaņā ar pašreizējām prognozēm gaidāmi Vidzemes piekrastē.

Ceļi apledos un apsnigs

Brīvdienās būs mierīgāks un saulaināks laiks. No jūras nākoši mākoņi nokrišņus nesīs galvenokārt Kurzemē un Vidzemē, sevišķi piekrastē. Vējš pierims, un gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz -2..-7 grādiem, bet daudzviet piekrastē sala nebūs; dienas laikā saule gaisu sasildīs līdz 0..+6 grādiem.

Atsevišķi gubu mākoņi tuvākajās diennaktīs nesīs ne tikai stipru sniegu un puteni, bet arī pērkona negaisu, tas visvairāk iespējams piekrastē. Ceļi daudzviet apledos un apsnigs.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu