Teju visā valstī ceļi apledojuši, daudzviet pamatīgi snieg (71)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Braukšana pa visiem Latvijas autoceļiem piektdienas rītā ir ļoti apgrūtināta.Tuvākajās trīs stundās vietām Latvijā veidosies stiprs slapja sniega apledojums. Arī Rīgu pārsteidzis pamatīgs putenis ar pēc vasaras vēl neierastām, stindzinoši aukstām vēja brāzmām. Dienas laikā putenis nemitēsies.

Pievienota jaunākā laika prognoze piektdienai, 26.oktobrim.

VAS «Latvijas Valsts ceļi» valdes priekšsēdētājs Ivars Pāže LNT raidījumā «900 sekundes» šorīt sacīja, ka dienests ir sagatavojies ceļu uzturēšanai ziemas apstākļos - vairāk nekā 100 ceļu tīrīšanas un uzturēšanas mašīnas uz Latvijas ceļiem strādā jau kopš plkst.3.

Pēc Pāžes teiktā, sniegs uz ceļiem ir pietiekamā kārtā, lai to varētu tīrīt, ceļi ir arī apledojuši, tāpēc tie tiek kaisīti.

Pirmais sniegs Mežciemā ap plkst. sešiem no rīta, Eizenšteina ielā pie Biķernieku trases. Rīga, 26.oktobris, 2012
Pirmais sniegs Mežciemā ap plkst. sešiem no rīta, Eizenšteina ielā pie Biķernieku trases. Rīga, 26.oktobris, 2012 Foto: TVNET lasītājs

Lai gan informācija par gaidāmo sniegu bija pieejama jau pirms kāda laika, rindas uz riepu maiņu bija vērojamas tikai pēdējās dienās, sacīja Pāže. «Jau šorīt redzēju autovadītājus gaidām pie riepu maiņas servisiem,» piebilda «Latvijas valsts ceļu» vadītājs.

Jau ziņots, ka apledojuma dēļ šorīt Latvijā bija apgrūtināti braukšanas apstākļi uz daudziem valsts galvenajiem autoceļiem. Brauktuves daudzviet ir apledojušas, vietām arī sniegotas. Tiek veikta ceļu kaisīšana, vietām Kurzemē norisinās arī sniega tīrīšana. Apgrūtināta braukšana ir gan pa galvenajiem, gan vietējiem un reģionālajiem autoceļiem.

Redzamība sniegā un putenī vietām sarukusi līdz 1000 un mazāk metriem. Piecos rītā visvairāk sniga Kurzemes vidienē, nokrišņu zona virzās tālāk uz austrumiem. Snigšana pārsvarā ir īslaicīga, debesis palaikam skaidrojas.

Gaisa temperatūra ir +1..-2 grādi, bet Kurzemes rietumos un Vidzemes piekrastē, vējam nesot siltumu no jūras, ir līdz +2..+4 grādiem silts gaiss.

Arī dienas laikā daudzviet brīžiem snigs un puteņos, prognozē sinoptiķi

Lai gan braukšanas apstākļi kopumā uzlabosies, vietām saglabāsies apledojums un dažviet ceļus no jauna pārklās sniegs.

Automašīnas, kurām nav ziemas riepu, piektdienas rītā vēlams atstāt garāžā vai ielas malā, to vietā izvēloties sabiedrisko transportu.

Ceļu satiksmes drošības direkcija aicina autovadītājus pievērst īpašu uzmanību braukšanas ātrumam un ievērot lielāku distanci, jo pagarinās auto bremzēšanas ceļš, kā arī savlaicīgi izvēlēties veicamo manevru, piemēram, pagriezienu, un savlaicīgi informēt par to pārējos satiksmes dalībniekus. Savukārt gājējiem, pirms šķērso ielu vai ceļu, jāizvērtē auto nobremzēšanas iespējas.

Ja esi novērojis, kādi laikapstākļi ir tur, kur atrodies TU, - atraksti mums, atsūti bildes un pastāsti arī citiem!

ziņas@tvnet.lv

Komentāri (71)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu