Vēl daudzviet spēcīgi snieg (57)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Līdz piektdienas vakaram vēl daudzviet Latvijā snigs un puteņos, dažviet Vidzemē snigs ļoti stipri. Savukārt naktī uz sestdienu vairs tikai vietām Vidzemē un Ziemeļkurzemē gaidāms spēcīgs sniegputenis. Piektdien daudzviet Latvijā, arī Rīgā sniegputeni pavadīja zibens un pērkona dārdi. Uz brauktuvēm veidojas apledojums, tādēļ brauciet prātīgi!

Rīgā sniegputeņa un krusas laikā zibeņo

Piektdienas pievakarē arī Rīgā sniegputeņa laikā zibeņoja un ducināja pērkons.

Pērkona negaiss manīts arī Kurzemē un Vidzemē. Daudzviet ne tikai snidzis, bet arī krituši centimetru lieli sniega graudi.

Šodien snidzis visā Latvijā, taču visvairāk sniega bijis Vidzemē un arī Latgalē, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

No rīta biezākā sniega sega bija izveidojusies Skrīveros, sasniedzot 11 centimetrus. Alūksnē zemi klāj sešus centimetrus bieza sniega sega, savukārt Rīgā - vienu centimetru bieza sniega sega.

Dienas laikā sniega sega vietām ir pieaugusi un visvairāk tā augusi Vidzemes pusē. Arī Rīgā šodien bagātīgi sniga un vakarā snigšanu pavadīja pērkona negaiss.

Reizē ar sniegputeni un pērkona negaisu no jauna pastiprinājies vējš, Rīgas centrā piektdienas pievakarē reģistrētas vēja brāzmas līdz 19 metriem sekundē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Vietām piekrastē vēja brāzmu spēks pārsniedz 20 metru sekundē, brāzmains vējš pūš visā valstī.

Rīgā piektdienas vakarpusē brīžiem vēl gaidāms sniegs, turpmāk būs pārsvarā skaidrs laiks. Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš, dienā - neliels dienvidu vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz -1 grādam, dienā saule gaisu sasildīs līdz +5 grādiem.

Ceļi daudzviet ir apledojuši

Ceļi daudzviet ir apledojuši un sniegoti. Saskaņā ar aculiecinieku teikto dažviet Vidzemes augstienē sniega segas biezums sasniedzis aptuveni 20 centimetru.

Saskaņā ar datiem no ceļu meteostacijām redzamība stipras snigšanas laikā dažviet Vidzemē ir samazinājusies līdz pārsimts metriem. Ceļi daudzviet no jauna apledo.

Naktī Latgalē, Vidzemē un Kurzemes piekrastes novados gaidāmas rietumu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 10-15 metriem sekundē, Ziemeļvidzemes un Ziemeļkurzemes piekrastē - līdz 17-22 metriem sekundē.

Sestdien dienā gaiss iesils līdz +2..+7 grādiem

No rīta un dienā pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra būs 0..-5 grādi, par dažiem grādiem siltāks laiks saglabāsies pretvēja piekrastē, savukārt dienā gaiss iesils līdz +2..+7 grādiem.

Valsts lielākajā daļā gan naktī, gan dienā gaidāms skaidrs laiks vai neliels mākoņu daudzums. Atsevišķās vietās Kurzemē un Vidzemē arī dienas laikā būs nokrišņi.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu