Svētdienas rītā sals nepārsniedz -5 grādus, vietām migla un sarma (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Svētdienas rīts Latvijā ir siltāks par prognozēto - gaisa temperatūra visā valstī -1..-5 grādi, vienīgi Kolkā nepilni +5 grādi, liecina meteoroloģiskā informācija. Svētdienas rītā ceļi vietām ir apledojuši, īpaši jāuzmanās uz Vidzemes ceļiem

Rīgā bezvējš

Gaisa temperatūras pazemināšanos Latvijā kavējuši mākoņi, kā arī migla, kas izveidojusies galvenokārt vietām Vidzemē un Zemgalē. Redzamība dažviet nepārsniedz 300 metru, līdz ar miglu radusies sarma. Savukārt Igaunijas rietumu daļā zem skaidrām debesīm gaiss vietām atdzisis līdz -10 grādiem.

Latgalē vietām nedaudz snidzis, svētdienas rītā nokrišņi ir dažviet Kurzemē. Vēja tikpat kā nav, vien Latgalē pūš lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš.

Rīgā neliels mākoņu daudzums un bezvējš. Lidostā «Rīga» pusseptiņos rītā ir migla ar redzamību 500 metru un sarma, termometrs rāda -4 grādus, galvaspilsētas centrā gaiss ir nedaudz siltāks.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +0,1 grāda Alūksnē līdz +7 grādiem Ventspils ostā, citviet Eiropā - no -10 grādiem Murmanskas apkaimē Krievijā līdz +29 grādiem Sicīlijā.

Austrijā, Šveicē, Vācijā, Čehijā, Polijā un Baltkrievijā izveidojusies pirmā sniega sega

Daudzviet Austrijā, Šveicē, Vācijā, Čehijā, Polijā un Baltkrievijā izveidojusies pirmā sniega sega šajā sezonā. Svētdienas rītā pamatīgi snieg Maskavā.

Svētdiena pārsvarā saulaina

Svētdien Latvijas lielākajā daļā spīdēs saule, priekšpusdienā vietām saglabāsies migla.

Kurzemes piekrastē gaidāmi nokrišņi

No jūras un Rīgas līča nākoši mākoņi vietām - galvenokārt Kurzemes piekrastē - nesīs lietu un slapju sniegu.

Pūtīs lēns mainīga virziena vējš, Latgalē - mērens ziemeļu vējš. Gaisa temperatūra Latgalē un Vidzemē paaugstināsies līdz 0..+4 grādiem, Zemgalē un Kurzemē - līdz +3..+7 grādiem.

Rīgā gaiss iesils līdz +5 grādiem

Rīgā gaidāms pārsvarā saulains laiks, vakarpusē galvaspilsētu var skart no Rīgas līča nākoši nokrišņu mākoņi. Pūtīs lēns vējš, gaiss iesils līdz +5 grādiem.

Laikapstākļus Latvijā neietekmē ne cikloni, ne anticikloni.

Uz autoceļiem vietām ir apledojums

Svētdienas rītā ceļi vietām ir apledojuši, īpaši jāuzmanās uz Vidzemes ceļiem, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» sniegtā informācija.

Pēc sešiem rītā apledojusi bija šoseja A1 (Rīga - Ainaži) posmā no Bīriņu pagrieziena līdz Tūjas krustojumam, šoseja A2 (Rīga - Sigulda - Veclaicene) posmā no Vangažiem līdz Raunas pagriezienam un šoseja A3 (Inčukalns - Valmiera - Igaunijas robeža) posmā no Murjāņiem līdz Stalbei.

Apledojums konstatēts arī vietām Rīgā un galvaspilsētas apkaimē, īpaši jāuzmanās uz tiltiem un pārvadiem.

Latgalē un Vidzemē braukšanu pa vietējiem un dažiem reģionālajiem ceļiem apgrūtina iepriekš sasnigušais sniegs. Kurzemē un Zemgalē braukšanas apstākļi kopumā ir apmierinoši. Kurzemē dažviet līst un snieg, tādēļ ir iespējams apledojums.

Svētdien braukšana pa galvenajiem un reģionālajiem ceļiem pārsvarā būs apmierinoša, vakarā dažos ceļu posmos atkal veidosies apledojums, prognozē sinoptiķi.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu