Redzamība miglā vietām sarukusi līdz 150 metriem (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Svētdienas vakarā vietām valsts centrālajā daļā izveidojusies bieza migla, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» dati. Uz šosejas A7 (Rīga - Bauska - Grenctāle) redzamība dažos posmos sarukusi līdz 150-300 metriem. Uz šosejas A1 (Rīga - Ainaži) redzamība miglā vietumis samazinājusies līdz 500 metriem.

Migla veidojas arī Rīgas apkaimē un vietām Kurzemē. Kopā ar miglu veidojas sarma, ceļi vietām apledo, īpaši Kurzemē, kur dažviet līst un snieg.

Valsts lielāko daļu sedz mākoņi, kas, līdzīgi kā naktī uz svētdienu, nepieļauj strauju gaisa temperatūras pazemināšanos, līdz ar to prognozes par lielu salu, visticamāk, nepiepildīsies.

Saskaņā ar «Global Forecast System» prognozi gaisa temperatūrai Vidzemē šonakt būtu jāpazeminās līdz -13 grādiem, bet Lietuvas Hidrometeoroloģijas dienesta mājaslapā pieejamā meteoroloģiskā modeļa prognoze vēsta par Vidzemes augstienē gaidāmu -15 grādu salu.

Ja mākoņi neizklīdīs, gaisa temperatūra naktī un pirmdienas rītā nebūs daudz zemāka kā svētdienas vakarā, kad Latvijas lielākajā daļā ir -1..-4 grādi.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu