Sals naktīs saglabāsies līdz nedēļas vidum (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Līdz nedēļas vidum nakts un rīta stundās Latvijā vēl gaidāms sals, turpmāk visu diennakti gaisa temperatūra būs augstāka par nulli, liecina jaunākā «Global Forecast System» prognoze.

Otrdien būs mainīgs mākoņu daudzums, valsts austrumos gaidāma apmākusies diena ar nelielu sniegu. Pūtīs neliels dienvidaustrumu vējš, un minimālā gaisa temperatūra būs -1..-7 grādi, dienā gaiss iesils tikai līdz -2..+3 grādiem.

Trešdien vietām gaidāmi nelieli nokrišņi - galvenokārt lietus Kurzemē. Vējam iegriežoties no dienvidrietumiem, gaisa temperatūra Kurzemē dienā pakāpsies līdz +8..+10 grādiem, citviet valstī saglabāsies vēsāks laiks, naktī valsts austrumu daļā prognozēts sals līdz -8 grādiem.

No ceturtdienas kļūs siltāks

Ceturtdienas naktī vēl gaidāma gaisa temperatūras pazemināšanās līdz +1..-3 grādiem, turpmākajās naktīs gaisa temperatūra vairs nenoslīdēs zem nulles. Dienas kļūs siltākas ne tikai Kurzemē, bet arī Latgalē un Vidzemē -

šīs nedēļas beigās un nākamās nedēļas sākumā maksimālā gaisa temperatūra visā valstī būs +6..+11 grādu, liecina šī brīža prognoze.

«Global Forecast System» ir ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodelis, kas, ik pēc sešām stundām veicot aprēķinus, prognozē laikapstākļus visā pasaulē. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs savas prognozes galvenokārt balsta uz Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra skaitliskā modeļa aprēķiniem, tādēļ tās var būt atšķirīgas.

Jau vēstīts, ka arī dabas vērotājs Vilis Bukšs novembrī prognozē rudenim atbilstošus laikapstākļus - saskaņā ar viņa teikto visu mēnesi dominēs mitrs un pelēks laiks.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu