Ziema pamazām atkāpjas; atkal būs rudens (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ziema no Latvijas pamazām atkāpjas, tuvākajās dienās visā valstī atgriezīsies rudenim tradicionāli laikapstākļi ar vēju un lietu.

Ceturtdien uz austrumiem no Latvijas pastiprināsies anticiklons, tālu rietumos - ciklons. Veidojoties lielai atmosfēras spiediena starpībai, Latvijā pieņemsies spēkā dienvidaustrumu vējš, kas visstiprākais būs ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu. Vēja ātrums brāzmās tad sasniegs 12-16 metru sekundē, Kolkā gaidāmas brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

1.novembris paies bez ievērojamiem nokrišņiem un, sākot no valsts dienvidrietumiem, debesis skaidrosies, bet naktī uz piektdienu visā valstī palaikam līs. Piektdien Kurzemē lietus mitēsies, valsts austrumu pusē joprojām līs. Vējš pierims, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +5..+9 grādiem, valsts austrumos - līdz +3 grādiem.

Daudzviet atkal līs

Saskaņā ar pašreizējo prognozi sestdien Latviju no dienvidrietumiem sasniegs neliels ciklons, tādēļ daudzviet atkal līs un nedaudz pastiprināsies dienvidu vējš. Svētdien Latviju varētu skart spēcīgs ciklons, prognozes vēl ir neskaidras.

Minimālā gaisa temperatūra brīvdienu naktīs valsts lielākajā daļā būs +2..+6 grādi, dienas laikā gaiss iesils līdz +5..+10 grādiem. Nākamnedēļ gaisa temperatūra par kādu grādu pazemināsies.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu