Islandē vēja brāzmas ap 71 metru sekundē (19)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Naktī uz piektdienu Islandes austrumu piekrastē reģistrētas vēja brāzmas līdz pat 71 metram sekundē, liecina Islandes Meteoroloģijas dienesta mājaslapā publicētie dati.

Vidējais vēja ātrums šeit sasniedza 41 metru sekundē. Piektdien vidējais vēja ātrums vietām Islandē sasniedzis nepilnus 40 metrus sekundē, brāzmās - teju 60 metru sekundē.

Galvaspilsētā Reikjavīkā piektdien dienas pirmajā pusē reģistrētas vēja brāzmas līdz 33 metriem sekundē, apkaimē - līdz 56 metriem sekundē.

Daudzviet valstī, īpaši ziemeļos, orkānu pavada stipra snigšana. Daudzi ceļi valstī slēgti, bet skolās atceltas mācības, vēsta vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Ziņu par bojāgājušajiem nav, bet glābējiem ir daudz darba saistībā ar vētras postījumiem un ieputinātu automašīnu atbrīvošanu. Tāpat vairākas automašīnas nopūstas no ceļiem, bet visi braucēji izglābušies.

Jau ziņots, ka orkāna dēļ atcelts labdarības koncerts, kas bija plānots sestdien, 3.novembrī, lai vāktu līdzekļus septembra sniega vētrā cietušajiem lauksaimniekiem.

Sinoptiķi prognozē, ka sestdien sniega vētra pamazām pierims, svētdien nokrišņu vairs nebūs un pūtīs lēns vējš.

2011.gada 8.decembrī Kērgorma kalnā Skotijā tika reģistrētas vēja brāzmas līdz 73 metriem sekundē.

Stiprākās vēja brāzmas nesenajā ciklonā «Sendija» ASV ziemeļaustrumos bija 43 metri sekundē piekrastē un 60 metru sekundē Vašingtona kalnā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu