Horvātijā plūdu dēļ evakuē simtiem cilvēku (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Horvātijā lietusgāžu izraisītu plūdu dēļ otrdien tika evakuēti simtiem cilvēku, savukārt ūdens līmeņa krišanās applūdušajos Slovēnijas rajonos ļāva daudziem evakuētajiem atgriezties mājās, paziņoja amatpersonas.

Ugunsdzēsēji palīdzēja evakuēt cilvēkus no Horvātijas ziemeļos esošā Otokvirjes ciema, kur applūdušas vairāk nekā 100 mājas pie Dravas upes.

Horvātijas ziemeļos ir evakuēti apmēram 300 cilvēku.

Vairākās pašvaldībās pie Slovēnijas robežas tika izsludināti ārkārtas pasākumi. Horvātijas galvaspilsētas Zagrebas apkaimē varas iestādes novēroja ūdens līmeņa celšanos Savas upē pēc vairāku dienu ilgām lietusgāzēm.

Drava un Sava ir divas galvenās Donavas pietekas.

Plūdu dēļ bija slēgti divi Horvātijas-Slovēnijas robežas šķērsošanas punkti un bija aizliegta satiksme uz daudziem reģionāliem autoceļiem.

Slovēnijā pirmdien evakuētie cilvēki valsts austrumos un ziemeļaustrumos otrdien varēja atgriezties mājās, lai gan daudzi autoceļi un dzelzceļa posmi vēl arvien bija bloķēti. Slovēnijā pirmdien pārplūda Dravas upe pēc vairāku dienu ilgām lietavām šajā valstī un Austrijā, kā arī Sava un Krka.

Plūdi Slovēnijā ir nodarījuši postījumus vairāk nekā 2000 ēkām, kā arī tiltiem un dzelzceļa posmam starp Celjes un Velenjes pilsētām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu