ASV ziemeļaustrumus sasniedz ziemas vētra (23)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV ziemeļaustrumu štatus trešdien sasniedza neparasti agra ziemas vētra, atnesot sniegu, lietu un bīstamu vēju un palēninot šo štatu atkopšanos pēc supervētras «Sendija» («Sandy»).

Jaunā vētra izraisīja ceļu apledošanu, kas apgrūtinās satiksmi ceturtdienas rīta sastrēgumstundā. Ņujorkā un tās apkaimē tika atcelti vismaz 1200 avioreisu.

Vairāk nekā 60 tūkstošiem mājsaimniecību un uzņēmumu teritorijā no Ziemeļkarolīnas un Dienvidkarolīnas štatiem līdz Ņujorkai tika pārtraukta energoapgāde. Vairāk nekā 640 tūkstoši citu klientu vēl arvien ir bez elektrības vētras «Sendija» dēļ.

Iedzīvotājus, kas palikuši bez elektrības, apdraud auksta laika iestāšanās.

Ņujorkas pašvaldība izplatīja telpu sildītājus un segas iedzīvotājiem, kuriem nav apkures vai elektrības, un atvēra patversmes tiem, kam būtu vajadzīga silta vieta miegam.

Zema spiediena apgabals atnesa vējus, kuru stiprums brāzmās ir līdz 27 metriem sekundē. Tiek prognozēts, ka Ņujorkā uzsnigs astoņi līdz 13 centimetri sniega, bet tās ziemeļu piepilsētās - pat divreiz vairāk.

Ņujorkas un Ņūdžersijas štatu varas iestādes veica jaunu evakuāciju vairākās piekrastes pilsētās, kuras jau smagi skārusi «Sendija».

Foto: Reuters/Scanpix
Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu