Daudzviet pamatīgi līst, Vidzemē sāks veidoties sniega sega (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pār Latviju no rietumiem turpina virzīties plaša lietus zona, pamatīgi līst daudzviet Kurzemē, Vidzemē un Zemgalē. Tuvākajās stundās visvairāk līs valsts centrālajā un austrumu daļā, daudzviet Vidzemē un Ziemeļlatgalē snigs un veidosies sniega sega.

Pūtīs mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, Kurzemē un Zemgalē trešdien gaidāms lēns vējš.

Ziemīgi laikapstākļi šonakt sāksies arī Vidzemes ziemeļu un centrālajā daļā, kur temperatūra pazemināsies līdz aptuveni nullei. Autovadītājiem jābūt uzmanīgiem, jo ceļi Vidzemē apledos.

Gaisa temperatūra būs no 0..-1 grāda Alūksnes augstienē līdz +7..+8 grādiem Dienvidkurzemes piekrastē.

Krietni ziemīgāk Ziemeļvidzemē un Igaunijā kļūs trešdien, kad gaidāma ilgstoša snigšana.

Rīgā līdz nakts sākumam gaidāms mērens lietus, trešdien palaikam nedaudz līs, bet vakarā atkal līs stiprāk, būs arī dūmaka. Pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra būs +4 grādi.

Igaunijā sāks snigt

Lielākajā daļā Igaunijas šonakt sāks snigt un turpmāk laiks kļūs vēl tikai ziemīgāks, prognozē Igaunijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūts.

Gaisa temperatūra kaimiņvalstī šonakt pazemināsies līdz 0..-3 grādiem un daudzviet uzsnigs vairāku centimetru bieza sniega kārta, tā vēstī www.ltv.lv.

Latvijā trešdienas vakarā visvairāk sniega būs Alūksnes apkaimē, kur sniega kārta sasniegs aptuveni 5-10 centimetru, citviet Vidzemē tikai daži centimetri, bet pārējā valstī zeme joprojām būs bez sniga.

Ceturtdien un piektdien laiks kļūs mazliet siltāks, Vidzemē uzsnigušais sniegs kusīs, bet Igaunijā kušana būs mazāka un ziema tur saglabāsies.

Savukārt nedēļas nogalē visā Baltijā ieplūdīs aukstas gaisa masas un, lai arī nokrišņu būs mazāk, visā valstī kaut nedaudz snigs. Gaisa temperatūra pazemināsies zem nulles un Latvijā iestāsies stabils sals.

Nākamās nedēļas sākumā naktīs temperatūra daudzviet pazemināsies līdz -10 grādiem un pat zemāk. Pašreizējās prognozes liecina, ka sals varētu noturēties ilgi.

Rīgā līdz darba nedēļas beigām iespējams tikai kādā brīdī lietum pievienosies slapjš sniegs. Brīvdienas gan temperatūra pazemināsies, snigs, taču bieza sniega kārta galvaspilsētā netiek prognozēta.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu